Идва уикендът с най-интересни събития - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Идва уикендът с най-интересни събития
Автор: Иван Чорбаджийски
Идва уикендът с най-интересни събития
Снимка: Thinkstock/Guliver

Идва уикендът с най-много интересни събития в България, или поне от началото на 2013-а досега. От карнавал до велоизлет и нощ на музеите – имате избор, нямате оправдание да си стоите вкъщи. Ето преглед на най-интересните събития от петък вечер (17 май) до неделя (19 май 2013 г.):

Орел на Дунав – фестивал на античното наследство

17-19 май, Свищов

Ако не сте виждали римски легионери в бой с тракийски племена, тук е мястото да се поправите. По време на фестивал Орел на Дунав в Свищов има възстановки, пресъздаване на боеве, както и на всекидневния живот в римски времена. Не пропускайте да посетите и античната крепост Нове.

Карнавалът в Габрово

18 май, Габрово

Време е за карнавал в Габрово! Тази година по повод празника дори камъните в река Янтра станах цветни, а в парка акостира 8-метрова ладия. Темата за 2013 г. е двойници на известни личности.


Нощ на музеите

18 май, много градове в България

На 18 май всяка година се чества Европейската нощ на музеите. Най-богата тази година е програмата в София, но почти всички регионални музеи и галерии ще отбележат нощта с безплатен вход, отворени до полунощ врати и специални събития. Ако сте някъде в Европа, там също нощуват в музеите. Програмите на Нощ на музеите в някои градове у нас и по света.

Културно-исторически велоизлет около Варна

18 май, Варна

Включете се в културно-исторически велоизлет по повод 1150 години от мисията на братята Кирил и Методий във Великоморавия. Обиколката на две гуми ще се проведе във Варна, а срещата е в 8:45 часа пред Археологическия музей.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин