Интересни факти за остров Мавриций - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни факти за остров Мавриций
Автор: Елена Исаева

Остров Мавриций безспорно е един от най – красивите острови по света и определено е място, на което може да си отпочинете качествено, да се насладите на прекрасни плажове, фин пясък, кристални води и различни островни приключения, които местните предлагат на туристите. Опитайте и вие от този приказен, земен рай и няма да съжалявате.

Остров Мавриций е вържава в Индийския океан и предпочитана дестинация за морска почивка от много туристи. Ето и някои интересни факти за остров Мавриций:

Интересни факти за остров Мавриций
Снимка: pixabay.com

1.Островът е открит от португалски мореплаватели през 1507 г.

2.Самата държава Мавриций се състои от няколко острова. Включва островите Мавриций, нейния съседен остров Родригес и външните острови Каргадос Карахос Шоулс (или Свети Брандън) и островите Агалега.

3.На този етап единственото място, на което се среща птицата „Додо“ е остров Мавриций.

4.На остров Мавриций има да обекта, които са в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Това са Ааправаси Гат и Ле Морн Брабант.

5.В Мавриций има най – голяма гъстота на населението спрямо останалата част на Африка.

6.Островът е една от най – предпочитаните дестинации за меден месец от двойките.

7.Мавриций е една от на-развитите страни в Африка. Индексът на човешко развитие е много висок.

8.Определено една от най - интересните забележителности, които привличат голям поток от туристи, е разположена в югозападния край на острова, където се наблюдава доста странна геоложка формация, която се нарича “Седемте цветни земи”.  Както може да се досетите от самото име на мястото, става въпрос за пясъчни дюни, които са оцветени в седем различни цвята. Туристите обаче могат да се любуват само отдалеч на това формирование и няма да имат възможност да строят пясъчни замъци, защото местните строго пазят мястото, за да може да се запази по – дълго.

9.Остров Мавриций е кръстен на холандския принц Мориц ван Насау, което прави африканската държава една от двадесет и петте държави в света, кръстени на човек.

10.Много от местниете, а и не само твърдят, че точно остров Мавриций е раят на земята.

11.Може да се каже, че островът е доста отдалечен в Индийския океан. Той се намира на близо 1000 км от бреговете на Мадагаскар. От София най-краткото пътуване със самолет е около 13 часа с 1 прекачване, но пък определено си заслужава.

12.Мавриций отдавна търси суверенитет над архипелага Чагос, на около 1300 км на североизток, който е отделен от Мавриций от Великобритания през 1965г., три години преди обявяването на независимостта.

Ако започва да ви става хладно в нашата страна, то не се колебайте и продължете своето лято на това приказно райско кътче – остров Мавриций. Това е от онези парчета земя в нашия необятен свят, на който ще се чувствате сякаш сте в съвсем друга реалност и може би за малко поне ще успеете да забравите болки и тревоги. Мавриций има способността да лекува душевните рани, ако имаме смелостта да му позволим. Посетете земния рай при първа възможност и се насладете на една истински спокойна, красива и много приятна почивка. В Мавриций определено има за всеки по нещо.

Екзотичният остров Мавриций

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин