Интересни коледни заглавия на издателство Ciela + ИЗНЕНАДА - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни коледни заглавия на издателство Ciela + ИЗНЕНАДА
Автор: Peika.bg

Рецептата за Коледа е много проста: малко лампички, коледна елха, много вкусна храна, аромат на канела, ябълки, топъл чай или вкусна гозба, семейство и разбира се - коледна книга.

Сега е време да ви дадем малко свежи идеи, за да попълните колекцията си с коледни заглавия и да имате нещо интересно за четене под пухкавото одеалце на дивана в удобството на вашия дом.

Една от най-забавните коледни дейности, за които можем да се сетим, е да се настаним удобно край огъня със страхотно четиво.

Взимайте чаша топъл шоколад и да започваме!

1. Коледна принцеса - Марая Кери

Специално за Коледа Марая Кери, наричана с любов Кралицата на Коледа, написа тази стопляща сърцата съвременна вълшебна приказка, в която главна героиня е малката Марая. Също като обичания по целия свят хит All I Want for Christmas Is You, тази история в рими е напът да се превърне в коледна класика.

Малката Марая живее труден живот. Няма много собствени вещи, но и не иска много. Има обаче нещо, за което копнее от все сърце – спокойна, красива и весела Коледа. Отхвърлена и сама, тя тръгва на чудно зимно приключение, за да открие вълшебната сила на своя глас.

„Коледната принцеса“ е приказка за любителите на празника от всички възрасти.  

Вдъхновена от детството на обичаната изпълнителка и разказана от самата нея в тандем с писателката Микаела Анджела Дейвис, „Коледната принцеса“ е стопляща сърцето, модерна приказка, в която участва… малката Марая. 

Украсено със зашеметяващите илюстрации на художничката Фууджи Такаши и адаптирано на български език в прелестни рими от любимата поетеса Мария Донева, това цветно и забавно коледно издание ще накара малки и големи любители на празника да запеят: 

„Във този миг вълшебен на Коледа желая да бъда точно с тебе…“

2. Зимна улица - Елин Хилдебранд

Докато почитателите на Елин Хилдебранд нетърпеливо чакат екранизацията на Netflix по хитовия ѝ роман „Перфектната двойка“, обичаната американска писателка се завръща на български език с истинско коледно чудо – първата си празнична история „Зимна улица“.

С нея „кралицата на летните романи“, накарала хиляди читатели по света да мечтаят за тропически дестинации и спиращи дъха гледки, дава старт на новата си завладяваща поредица „Winter“, която за пореден път ни кани в живота на жителите на райския остров Нантъкет. А той, оказва се, е не по-малко райски през зимата. Само с някои малки изключения. 

Нестандартна и забавна, написана в духа на най-обичаните коледни класики, „Зимна улица“ е стоплящ сърцето роман за завръщането у дома по време на празниците, което не винаги протича толкова идилично, колкото очакваме. 

Елин Хилдебранд за пореден път доказва, че е ненадмината в умението си да обрисува взаимоотношенията в едно семейство такива, каквито са – реални, нюансирани, изпълнени с много недоразумения, но и с още повече любов.

3. Нашата Коледа

Гласовете на любими български писатели се преплитат във великолепна коледна песен.

На Коледа подаряваме предмети и преживявания, но също така и думи, в които обличаме обичта, приятелството и близостта.

„Нашата Коледа“ –  великолепен празничен сборник със 17 български коледни разкази, чийто съставител е Захари Карабашлиев. В него са включени текстове на познати и не толкова познати имена на българската литературна сцена.

Читателят ще открие красиво-носталгичния текст на непрежалимия Георги Марков, суровата топлина на думите на Здравка Евтимова, майсторски изтъкания „тийн“ разказ на Кристин Димитрова, пустинната Коледа на сладкодумния Георги Милков, заложническата коледна драма на Николай Терзийски и сблъсъка на детската душа с медийната „истина“ на Михаил Вешим. Освен това ще се потопи в библейската притча на Теодора Димова и ще усети тишината на празничната нощ на Мария Касимова-Моасе,  кротката надежда на Мария Доневaи боксьорската прямота на Иван Ланджев. Ще се запознае с мистичния Свети Декемврий на Йорданка Белева, с „Антъни Хоплинс“ на Веселина Седларска, с чудото на Радослав Бимбалов, с коткaта Мери на Тони Николови с коледната песен на самия Захари Карабашлиев.

Повечето от тези текстове са създадени специално за изданието. Така „най-вълшебното време“ на годината оживява през чувствителността и таланта на всеки от пишещите, а в техните споделени страници се оглеждат тенденциите на новата българска проза, превръщайки книгата в незаменима среща на поколения, литературни стилове, посоки и жанрове. В пъстър калейдоскоп на ярки личности с различното светоусещане, житейски път и литературна съдба, но изпълващи сборника не с багажа на своята биография, а с тежестта, лекотата и магията на своите страници.

Завита в топлата дреха на предпразничната тишина, „Нашата Коледа“ изгрява с меката светлина на осветена жилищна кооперация в студена снежна декемврийска вечер, за да ни напомни, че чудесата са възможни, а напук на злини, бедствия, войни хората са съхранили един всеобщ ден на доброто, който носи надеждата за по-щастливо бъдеще.

4. Бягство по Коледа - Сара Моргън

Кристи Съливан отдавна е планирала перфектната почивка по Коледа. Пътуване до Лапландия със семейството и най-добрата й приятелка в луксозен курорт, където да наблюдават северното сияние, да карат шейни, теглени от кучета, и да правят снежни човеци. Само дни преди празниците обаче нещата едно по едно започват да се объркват. Първо с уж идиличната къща в провинцията, а след това и със семейството и съпруга ѝ.

Но Коледата на семейство Съливан може да бъде спасена. Аликс, най-добрата приятелка на Кристи, се съгласява да заведе нейната дъщеря на екскурзията, докато Кристи и съпругът ѝ останат сами, за да изяснят отношенията си и да си признаят всичко, което досега са крили един от друг. В Лапландия с Аликс обаче идва и Зак – честен, смел и добре изглеждащ мъж, когото Аликс би обикнала веднага, ако не беше едно недоразумение отпреди години, за което никой друг не знае.

„Бягство по Коледа“ е история за добри хора, които страдат заради нещата, които само си мислят, че другите мислят за тях. Това е книга за разминаванията между очаквания и реалност, за лекуването на душевни рани, за тежестите, с които понякога избираме да се справяме сами, без да споделим, и това утежнява не само нашия живот, но и този на приятели и семейство. Но Коледа, отвъд клишетата, подаръците и украсата, е и време за пречистване. И снеговете на Лапландия са идеалното място за това.

5. Коледа в Тифани - Карън Суон

НЮ ЙОРК, ПАРИЖ, ЛОНДОН…

Каси улучва от раз в десетката – среща веднага правилния мъж и се омъжва за него. Но точно на десетата годишнина от сватбата им всичко рухва, когато тя разбира, че целият им брак е една голяма лъжа.

Предадена и наранена, младата жена осъзнава, че е окована в живот, който отдавна не ѝ е по мярка. Загубила всичко, в което е вярвала, Каси напуска шотландското си провинциално имение, за да преоткрие света… а може би и самата себе си.

КОЛКО ГРАДА СА НУЖНИ, ЗА ДА ИЗЛЕКУВАШ СЪРЦЕТО СИ?

Една година. Точно толкова време искат от нея нейните три най-добри приятелки. Всяка от тях ще получи Каси за по четири месеца и ще ѝ покаже как се живее истински в едни от най-бляскавите градове на света. Време, през което тя да се научи да живее истински, и година, през която да събере парченцата от себе си и да излекува сърцето си. Но дали тези огромни метрополиси, видели всичко под слънцето, са готови за едно смело момиче, което се учи отново да обича?

А някъде там я очаква и онази единствена любов, която е по-ценна и от най-големия диамант в „Тифани“.

Потопете се в приказната атмосфера на най-обичания роман на Карън Суон и последвайте нейните герои сред чудесата на три от най-магичните градове на света.

6. Снежният човек - Майкъл Морпурго

Една декемврийска сутрин Джеймс се събужда и осъзнава, че навън най-после е завалял сняг. Вече е натрупало толкова много, че малкото момче може да излезе и да си направи снежен човек. И то не какъв да е снежен човек, а огромен, красив, като жив. Джеймс иска да направи снежния човек от своята любима детска приказка.

В нощта преди Коледа ще се случи нещо вълшебно. Джеймс отдавна е мечтал за съвършения подарък, но неговият снежен човек ще му даде нещо дори по-ценно - едно незабравимо пътешествие, едно преживяване, което ще запомни за цял живот и най-вече - вяра в себе си, за да се пребори с всички свои трудности.

Тази книга е вдъхновена от класическата коледна история „Снежния човек“ на Реймънд Бригс, с която поколения деца са израснали в САЩ и Великобритания. Оригиналът на приказката е само с илюстрации, без думи, но популярният британски детски писател и сценарист Майкъл Морпурго е решил да я облече в нова форма.

За да ви потопим максимално в духа на Коледа ще зарадваме 3-ма от вас с по 2 невероятни коледни заглавия !!! Включете се в играта на Jenite.bg сега! 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Jenite.bg (@jenitebg)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин