Интересни пешеходни маршрути за начинаещи в Европа - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни пешеходни маршрути за начинаещи в Европа
Автор: Peika.bg
Интересни пешеходни маршрути за начинаещи в Европа

Най-добрият начин за пътешествие, който ще ви позволи да опознаете мястото, да го изучите и да вникнете в скрития му смисъл, е чрез пешеходните маршрути.

Ако обичате да вървите дълго и да се любувате на красиви пейзажи, продължавайте да четете. Заедно с банка ДСК и новата им кредитна карта DSK-Wizz Air сме подбрали няколко интересни пешеходни маршрута за начинаещи в Европа. Вижте кои да са следващите пътеки, които да изминете и какво ще откриете по тях.

Лак Блан, Франция

Разходката до Лак Блан (в превод „Бялото езеро“) представлява един от най-живописните пешеходни маршрути във френските Алпи. Освен това той е и един от най-лесните, защото през по-голямата си е по надолнище.Гледките по пътя са невероятни. Пред вас ще се разкрие хоризонт със заснежени върхове.

Вземете кабинковия лифт от Шамони до Ла Флегер, след това започнете спускането си пеша от 2514 метра надморска височина. По време на маршрута имате само няколко изкачвания до езерото. След него маршрутът ви завършва при междинната станция на Ла Флегер. Пътят е скалист, така че ще ви трябват туристически обувки. Пътеката е маркирана и вероятността да се изгубите е нищожна. Задължително проверете работното време на лифта преди да предприемете пътешествието.

Време за изминаване на маршрута: 2-3 часа

Такса: Двупосочен семеен билет за лифт струва 90 евро. Единичен двупосочен билет за възрастен е 29 евро.

Транспорт: Полет до Женева. Макар пътеката да е на територията на Франция, ще ви е много по-удобно, ако пътувате до Швейцария. Оттам Шамони се наира на 80 км. Може да си наемете кола и ще пристигнете за 1 час. Другият вариант е да хванете експресен влак Chamexpress, който тръгва на всеки 45 мин от летището или автобус Alpybus. Цената на билета, и на двете превозни средства, е около 25 евро.

За повече информация вижте ТУК.

Интересни пешеходни маршрути за начинаещи в Европа

*

Езерото Бохини, Словения

В Северозападната част на Словени се намира Националният парк Триглав, в който е разположено най-голямото езеро в страната – Бохини. Тук туристическият поток не е токова голям, колкото на езерото Блед, така че ще можете да се насладите на приятна и спокойна разходка. Богини се намира само на два часа път с автобус (един час с кола) от столицата Любляна. И все пак тук ще почувствате истинско усамотение, заобиколени от красивите върхове на Южните Алпи.

Пътеката около езерото е с дължина 12 км. Единственото, което ви е необходимо, за изминаването ѝ са: ентусиазъм и удобни обувки. Можете да си вземете и лакомства за пикник край езерото. По време на разходката пейзажите непрекъснато ще се променят - от ливади и гори, през прекрасни гледки към езерото и планината.

Време за изминаване на маршрута: 4-5 часа спокойна разходка

Входна такса: няма

Транспорт: Полет до Любляна, оттам час път с кола или 2 часа с автобус

За повече информация вижте ТУК.

Интересни пешеходни маршрути за начинаещи в Европа

С кредитна карта DSK-Wizz Air пътешествията из Европа могат да станат още по-чести, защото трупате отстъпки за самолетни билети всеки път, когато плащате с нея!

*

Чинкуе Тере, Италия

Областта Чинкуе Тере се състои от пет цветни села, разположени по протежение на Италианската Ривиера, южно от Генуа. Те са кацнали на ръба на скалите и са свързани с маркирани пътеки. Преминаването им не е трдуно, само изисква удобни обувки, за да се справите със стъпалата и скалите. Общата дължина на пътеката е 15 км, така че можете да я изминете за 5-6 часа. Ако обаче имате достатъчно време да посетите и разгледате всички селца, по-добре да останете за няколко дни.

По пътеката ще се насладите на прекрасни гледки към морето, терасовидно разположените лозя, гори, диви цветя и, разбира се, самите селца. Вернаца и Манарола са може би най-красивите, Корнилия е най-тихото и спокойно село, Риомаджоре е най-голямото, а Монтеросо ал Маре е единственото, което има истински плаж.

Време за изминаване на маршрута: от 5-6 часа до няколко дни

Входна такса: няма

Транспорт: Полет до Генуа, оттам Чинкуе Тере се намира на 110 км.

За повече информация вижте ТУК.

Интересни пешеходни маршрути за начинаещи в Европа

*

Плитвишки езера, Хърватия

Хърватският национален парк „Плитвишки езера“ ще ви пренесе в една истинска водна приказва. Той включва 16, свързани помежду си, езера във всички нюанси на синьо, зелено и тюркоазено. Те са разположени на две нива и са свързани с каскади и водопади. В района има и над 20 пещери. Най-интересните са тези в шуплестия варовик, възникнали под водопадите.

Цялата тази прелест може да бъде разгледана, благодарение на дървените пътеки, които се простират около и над водата, придавайки на пейзажа още по-вълшебен вид. Не забравяйте да си приготвите удобни обувки и нещо за хапване в раницата.

Време за изминаване на маршрута: 1 ден

Входна такса:25 евро

Транспорт: Полет до Загреб, оттам Плитвишките езера се намират на 130 км.

За повече информация вижте ТУК.

Интересни пешеходни маршрути за начинаещи в Европа


Готови ли сте за една интересна пешеходна разходка из прелестите на Европа? Не забравяйте и вярната компания на кредитна карта DSK-Wizz Air. Всеки път, когато плащате с нея, вие трупате точки, които да използвате за отстъпки при резервации на самолетни билети и при покупки на услуги от сайта на Wizz Air!

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин