Интересни събития този уикенд (1-2 октомври) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (1-2 октомври)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (1-2 октомври)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и по дати.

 

За повече информация последвайте линковете.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Sofia Biting Docs - фестивал за документално кино

28 септември - 6 октомври, София

Хапливите документални филми на Sofia Biting Docs идват за четвърти път в София. Спектърът на темите е широк, като тази година акцент е музиката... Следете акценти и програма на Sofia Biting Docs - фестивал за документално кино.

*

Зелени дни - вход свободен

30 септември - 2 октомври, Градската градина

Седмото издание на „Зелени дни“ ще се проведе в Градската градина (около мястото на бившия мавзолей). Завръщането в сърцето на София на най-стария фестивал - изложение на отговорния бизнес, ще привлече вниманието на софиянци и техните гости, както и на бизнеса, към производители и дистрибутори на натурални и био продукти, малко познати туристически дестинации и български производители, избрали да произвеждат чиста храна, и поставили в основата на своята дейност здравето и качеството. Своята дейност ще представят и представители на мрежата „Зелена къща“ и алтернативния туризъм, магазини за планинска и къмпинг екипировка, граждански инициативи и природозащитни организации. Повече за Зелени дни.

*

Мaze All Stars - откриване на сезона в клуб Maze

30 септември

Новият сезон в софийския клуб Maze започва с пълна сцена и звезден джем сешън в състав: Миленита, Васил Вутев (D2), Миро Морски (Django Ze), Християн (Оратница), Весо (Мерудия), Ерол (Уикеда). Вижте какво да очаквате от новия сезон в клуба.

*

Семейна събота в музея

1 октомври, Политехнически музей

Темата по случай Деня на музиката – 1 октомври: Елементите на музиката. Как работи музиката? Има ли в нея логически зависимости? Има ли в нея математика? Кои са отделните елементи на музиката – тон, ритъм, метрум, мелодия, акорд. Как да свирим със сламка и какво представлява октавата. Тези и още много любопитни неща ви очакват в музея тази събота за Деня на музиката! Повече за Семейна събота в музея. 

*

Sofia Live Club - програма за октомври

1-31 октомври, София

С настъпването на есента дойде и време за откриване на новия сезон в Sofia Live Club. Сред големите имена, които ще се изявят на сцената на клуба, са Орлин Павлов и Бобо (1.10.), Поли Генова (7.10.), Mango Duende с трибют на Buena Vista Social Club (8.10.), Михаела Филева (22.10.), Любо Киров (28.10.), Азам Али (29.10.), a нa 31.10. ще се четат страшни приказки в Пощенска кутия за приказки. Вижте пълната програма на София Лайв Клуб за октомври.

*

Въртидрешка – събитие за размяна на дрехи

2 октомври, Betahaus

Добра новина за всички, търсещи сезонно модно вдъхновение. Създателите на „Empty Your Wardrobe” се завръщат с ново име, свеж полъх и много идеи. На 2 октомври 2016 г. – неделя, Betahaus Sofia ще събере готини хора, интересни дрехи и много творчески работилници. Размяната на дрехи, започва точно в 10 ч. Не е необходимо предварително записване. Всеки, който има ненужни дрехи в гардероба си, може да дойде и да ги замени за други, които отново да облича. Изискването е те да са запазени, чисти и добре изглеждащи. Няма ограничение в бройката, която всеки ще вземе обратно. Артикулите могат да обхванат дамски, мъжки, детски – дрехи и аксесоари. Качеството на това, което ще вземеш, зависи от това, което ще подбереш за размяна. Повече за Въртидрешка.

*

На горния рафт - базар за ръчно изработени бижута

2 октомври, Червената къща

Ще се проведе първото издание на единствения специализиран базар за ръчно изработени бижута и аксесоари! "На горния рафт" ви предлага богата селекция от различни стилове бижута. Марките, зад които стоят, са млади и малко познати, техните авторски модели са изпипани и прецизно изработени, а това гарантира, че всеки закупил бижу ще бъде уникален и различен! Повече за базара. 

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

One Architecture Week - вход свободен

30 септември - 10 октомври

Деветото издание на международния фестивал за архитектура и градска среда - One Architecture Week влиза в панелните квартали. Локацията тази година е третият по големина панелен квартал в България - Тракия в ПловдивМотото е Действие. Полезни практики от панелните квартали. Форумът с лекции на архитекти и студиа от 14 държави е на 8 и 9 октомвриЦентрална тема на One Architecture Week 2016, която се интерпретира чрез проучване, изложби, намеси и форуме трансформиращата сила на гражданското участие във формирането на градската среда -как жителите на един панелен квартал са се намесвали през годините и са променили характера на квартала, как тяхното участие го прави жив и не-статичен модел. Повече за събитието. 

*

Между два свята - изложба на Найден Станчев

до 29 януари, културен център Бялата къща

С изложбата „Между два свята” Найден Станчев отваря пред нас една врата на мисли, усещания и преживявания, свързани не само с жената и мъжа, а с минало и настояще. Свят на легенди, свят на приказки, на чудното и необикновеното. Найден е магьосник-разказвач. Попаднали в магията на картините му,  ние се връщаме към онзи, запечатан в паметта ни момент на необикновеното, приказното и прекрасното. Повече за изложбата. 

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВАРНА

Чудобой

2 октомври, Чудните скали

„Чудобой” е състезание за ентусиасти и любители на изживяванията сред природата. В него са включени различни спортни дисциплини, творчески и интелектуални задачи. Състезанието е между отбори от по двама души, поне единият от които трябва да е пълнолетен. Ще бъдат изготвени две трасета – за група „Хоби“ и „Елит“. Разликата между тях е в техническата сложност и дължина, изискващи значително по – добра физическа подготовка за група „Елит“. Целта на състезанието е да се премине възможно най - бързо през всички етапи в определена последователност. Контролното време на отборите ще бъде 16:00 ч. След това състезателите прекратяват участие и се придвижват към старт - финала. Вижте пълните правила и как да се запишете за Чудобой.

*

СЪБИТИЯ В СТАРА ЗАГОРА

Държавна опера - откриване на сезона

30 септември

Сезонът в Операта в Стара Загора се открива с "Травиата" на Верди. В същата вечер се провежда и Нощ на изкуствата

*

Нощ на изкуствата

30 септември

От 19 до 24 часа в Стара Загора ще се проведе Нощ на изкуствата - в Регионалния исторически музей, Операта, Музей на религиите, Неолитни жилища, Художествената галерия, Галерия 8, Обсерваторията, Къща-музей Гео Милев, Драматичен театър и др. 

*

СЪБИТИЯ В ХАСКОВО

Джаз фестивал Хасково - вход свободен

26 септември - 1 октомври

Първото издание на Фестивала Haskovo Jazz се провежда през 1997 г. Оттогава ежегодно в края на септември Хасково заживява с великолепието на джаз музиката. Вижте програмата на джаз фестивала в Хасково за 2016 г.

*

Вижте всички събития в България и по света.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин