Интересни събития този уикенд (20-22 февруари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (20-22 февруари)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (20-22 февруари)

Къде какво интересно се случва този уикенд - вижте нашите любими събития от петък до неделя. Не забравяйте, че в неделя са Сирни заговезни и традицията повелява да се иска прошка. 

Вижте и препоръчаните събития за деца. Или открийте стотици идеи за пътуване в категория Уикенд

Brazzobrazie - фестивал за духова музика

19-21 февруари, София

Четвъртото зимно издание на фестивала, посветен на сладката лудост и на красотата на духовата музика – Brazzobrazzie, е подготвило интересна международна програма - шест банди, виртуози в освобождаването на духа на забавлението и на радостта от живота, в продължение на три вечери ще забъркват цветни музикални коктейли от фънк, суинг, джаз, огнени ромски ритми, рок, пънк, реге,... И, разбира се, с двете задължителни съставки  - мощни брас и страст. Вижте програмата на Brazzobrazie 2015.

*

Карнавалът в Ксанти 

22 февруари, Ксанти, Гърция

Станете част от пъстрата карнавална атмосфера в гръцкия град Ксанти. Шествията са по-мащабни и по-щури, отколкото можете да си представите. Вижте още за карнавала в Ксанти.

*

Греховната любов на Зографа Захарий - моноспектакъл на Любомир Бъчваров

20 февруари, София

Това е една история за любовта... Легенда за греховната любов на Зографа Захарий - между него и жената на брат му. Истина ли е била или не? Моноспектакъл на едно от големите имена в българските театър и кино - Любомир Бъчваров. В кино Влайкова. Повече за Греховната любов на Зографа Захарий.

*

Moonlight Breakfast и американската сензация GRiZ 

20 февруари, София

Вълшебниците от Moonlight Breakfast са от онези банди, които носят аромат на лятно безгрижие и лекота. Чуваш ги веднъж, затваряш очи и без да се усетиш ги пускаш отново и вече си на някой морски плаж, напълно погълнат от магията на музиката им. GRiZ пристига от Детройт, за да представи завладяващ електро-соул и глич звук на живо в компанията на своя най-верен приятел – магическият му саксофон. Концертът е част от поредицата концептуални вечери NightLive - с над 6-часова музикална селекция.

*

Любовта, дивите животни и планината - фотоизложба

14-28 февруари, Враца

Изложбата ще покаже интересни кадри от брачното поведение на различни животни, срещащи се на територията на Природен парк “Врачански Балкан”. Подробности за фотоизложбата "Любовта, дивите животни и планината".

*

Шакти и Шива - индийски танци

20 февруари, Пловдив

Група „Натараджа“ с танцовия си спектакъл „Шакти и Шива” ще ви преведе през митологични истории от Индия. В шест класически бхаратанатям хореографии древните храмови статуи оживяват чрез движението, за да ви пренесат в друго измерение - в свят, където танцуват богове. Повече за спектакъла Шакти и Шива.

*

Не остарявай, любов - изложба

12 февруари - 1 април, Габрово

Музеят „Дом на хумора и сатирата“ представя нова тематична изложба, посветена на най-прекрасното и вдъхновяващо чувство – любовта. Колекцията е подбрана от богатия художествен фонд „Хумор на народите“ и показва фотографии и скулптури, разкриващи с добро чувство за хумор емоциите и реакциите на влюбените хора. Повече за изложбата "Не остарявай, любов".

*

Вижте още събития в България и по света, търсете по дата, град и интереси! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин