Интересни събития този уикенд (22-24 януари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (22-24 януари)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (22-24 януари)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Нашите любими събития този уикенд. За повече информация последвайте линковете. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития за деца.

СОФИЯ

Sofia MENAR Film Fest

14-31 януари

Ако ти се пътува по света на цената на един билет за кино, кинофестивалът Sofia MENAR е събитието, което да запишеш в календара си. Фестивалът е с фокус върху филмите от Близкия Изток и Северна Африка и ще те срещне с филми, които няма къде другаде да видиш. Екзотичното кинопътешествие продължава от 14 до 31 януари и има богата съпътстваща програма. Подробности  акценти за Sofia MENAR. 

Нашите любими филми за пътешествия от Sofia MENAR.

*

Някои го предпочитат... - постановка в Младежкия театър

22 януари, 19:00 ч.

В Голямата зала на Младежкия театър този петък гледайте постановката "Някои го предпочитат...". Вижте и програмата на Младежки театър за месеца.

ПЛОВДИВ

Sofia MENAR Film Fest в Пловдив

22-31 януари

Ако ти се пътува по света на цената на един билет за кино, кинофестивалът Sofia MENAR е събитието, което да запишеш в календара си. Фестивалът е с фокус върху филмите от Близкия Изток и Северна Африка и ще те срещне с филми, които няма къде другаде да видиш. Екзотичното кинопътешествие продължава от 22 до 31 януари в Lucky - Дом на киното. Подробности  акценти за Sofia MENAR в Пловдив. 

Нашите любими филми за пътешествия от Sofia MENAR.

РУСЕ

Музика на живо в културен център BH - ВХОД СВОБОДЕН

22 януари, 21:00 ч.

BH Friday Live с Никола Симеонов. Вход свободен. Вижте програмата за януари на културен център ВН.

ГАБРОВО/ ЕТЪРА

Как оживява дървото - изложба

до края на януари

Идеята на изложбата е да се покажат зооморфните мотиви в различните етапи от развитието на дървообработващите занаяти, различната интерпретация на животинските видове, разнообразния начин и място, където те са претворени. 
Животински мотиви, реалистични и стилизирани, могат да се видят, както по солници копанки, чаши, кутели, кутии, геги, хурки, така и по-късно в дърворезбените пана, че даже и върху гъдулки и гайди. Повече за изложбата в Етъра.

ТРОЯН

Разговор за живата вода - изложба в галерия Серякова къща

до 20 февруари

Първата изложба в галерия „Серякова къща” за настоящата година ще бъде на художничката Нина Иванова-Донковска и се открива на 21-ви януари от  17.30 ч. Изложбата ще се нарича „Разговор за живата вода”, което е и името на титулната картина. Работно време в събота: 10:15 часа. Подробности за изложбата.

МАЛКО ТЪРНОВО

Зимен поход до светилището в местност Мишкова нива

23 януари

Облечете се топло! Заредете фотоапаратите и телефоните си! Носете сандвич, кибритче, вода и хъс! Преходът е пеш! Зимата в Странджа носи своето очарование и от Туристическия информационен център в Малко Търново искат да го споделят със смелчаците, за които снега не е препятствие! Включете се в преход до светилището в местността Мишкова нива (повече за Мишкова нива)Подробности за записване за прехода.

В  Ч У Ж Б И Н А

Карнавалът във Венеция

23 януари до 9 февруари, Венеция, Италия

Карнавалът във Венеция е едно от най-известните мероприятия от този род и има защо! Атмосферата е досущ като от времето на дожите, а улиците са претъпкани, шумни и цветни. Всяка година, 40 дни преди Великден, забавленията и маските поглъщат Венеция и създават едно събитие, което не е за изпускане. Прочетете още за Карнавала във Венеция

К О Н К У Р С И

Конкурс за изработка на кукли мартеници в Арт къща Куклите

до 12 февруари, цяла България

Арт-Къща „Куклите” обявява конкурс за изработка на кукли мартеници „Баба и внуче – заедно в традициите”. В конкурса могат да се включат деца над 5 години със своите баби, като изпратят изработени заедно от тях мартеници или кукли мартеници. Могат да бъдат придружени със стихотворение за мартеницата или кратко писмо, в което да напишат какво символизира мартеницата, какво е характерно в изработваните в техния край. Пълни условия за участие в конкурса.

*

Рецептите на баба - Национален конкурс за детски рисунки и литературни творби

до 31 март, цяла България

Седми национален конкурс за детски рисунки и литературни творби на тема "Рецептите на баба" се организира от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – 7 (А.Р.И.З.-7,) в партньорство с Национален дворец на децата. За участие в конкурса се приемат индивидуални творби – рисунки и литературни произведения на деца до 14-годишна възраст, които се разпределят в три възрастови групи (до 7 г., 8-10 г. и 11-14 г.). Няма ограничение за броя на творбите, с които едно дете може да участва. Краен срок за участие: 31 март 2016 г. Пълни условия на конкурса.

*

К А У З И

Достъпното Драгоманско блато - дарителска кампания

Ако сте били на Драгоманското блато през 2012 г., знаете, че то беше прекрасно място за разходка и учене за природата сред самата природа. Мостчетата му имат нужда от подмяна, а от Сдружение за дива природа Балкани имат нужда от вашата помощ. Споделете, дарете или се включете с труд - повече за кампанията Достъпното блато.

*

Търсете сред стотици интересни събития у нас и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин