Интересни събития този уикенд (25-27 март) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (25-27 март)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (25-27 март)

Нашите любими събития този уикенд. За повече информация последвайте линковете. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития за деца.

СОФИЯ

Rock'n'Roll Live Night с Raja & The Band, BEARS AND HUNTERS

26 март, Terminal 1

Съботен рокендрол лайв в Терминал 1. Билет: 6 лв. Отваряне: 21:00 ч. / Начало: 23:00 ч. Вижте още от програмата на Терминал 1.

*


Телевизия ММ - концертът

25 март, НДК

С грандиозен концерт-спектакъл на 25 март 2016 г. в Зала 1 на НДК Телевизия ММ ще отбележи 20 години от създаването си. Стартирала официално през 1997 г., ММ не само промотира и даде ефир на цяло поколение музиканти, но и успя да докосне сърцата на хиляди млади хора със своя оригинален музикален дух и ентусиазъм. На 25 март 2016 г. повече от 20 от най-големите имена на съвременната българска поп и рок музика, в които телевизията повярва и подкрепи преди време, ще изпълнят едни от най-хитовите си песни с различен аранжимент, специално подготвен за събитието от ММ Акустик Бенд под ръководството на Мишо Шишков. Повече за концерта.

*

На театър в Младежкия театър

27 и 28 февруари, Младежки театър

Този уикенд в Младежкия театър гледайте:

25 петък 
19:00 Камерна зала - Нордост - приказка за разрушението 

26 събота 
11:00 Голяма зала - Карлсон, който живее на покрива 
19:00 Голяма зала - Часът на вълците 

27 неделя 
11:00 Голяма зала - Алиса в страната на чудесата 
19:00 Голяма зала - Трите феи... 

Вижте още от програмата на Младежкия театър.

*

Изложба на Дечко Узунов

до 9 април, галерия Сердика

В периода между 25.02. и 09.04. в елегантната изложбена зала на галерия Сердика, намираща се в сърцето на обновения Женски пазар, ще можете да се насладите на живопистта на мощния талант на Дечко Узунов. Подробности за изложбата.

*

РУСЕ

BH Friday Live with Old Folks

25 март, културен център BH 

Музика на живо в петък в културен център BH. Вход свободен. Вижте още от програмата на културен клуб ВН.

*

ВЕЛИНГРАД

Пролетно хоро - фестивал на любителските клубове на български народни хора

26 март, центъра на Велинград

В програмата на фестивала тази година е предвидено „тройно" парад дефиле. Три музикални формации изпълняващи народна музика  от Тракия, Пирин и Родопите  ще поведат  трите лъча, които ще се съберат  на централния площад „Николай Гяуров”. По този начин символично ще покажем богатството и разнообразието на българския фолклор и факта, че именно това разнообразие ни обединява и ни кара да се чувстваме българи. В синхрон с това е и мотото на фестивала тази година „Да прегърнем Велинград с хоро”. Повече за събитието. 

*

ХАСКОВО

Хайдушка софра - Фестивал за български хора и танци

26 март, спортна площадка "Спартак"

Третият фестивал на любителските клубове, който ще се проведе в град Хасково, се открива в 10.00 ч. с дефиле по главната улица на града, а концертната част ще се проведе на спортна площадка "Спартак" (при лошо време в Образцово народно читалище "Заря"). Фестивалът не е с конкурсен характер. Участниците ще се представят с две хора или хореографски разработки. Освен богатото меню, което са подготвили организаторите, за десерт ще бъдат разкъсани няколко чевермета, защото Хайдутин боб не яде! Повече за събитието.

*

К О Н К У Р С И

Рецептите на баба - Национален конкурс за детски рисунки и литературни творби

до 31 март, цяла България

Седми национален конкурс за детски рисунки и литературни творби на тема "Рецептите на баба" се организира от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – 7 (А.Р.И.З.-7,) в партньорство с Национален дворец на децата. За участие в конкурса се приемат индивидуални творби – рисунки и литературни произведения на деца до 14-годишна възраст, които се разпределят в три възрастови групи (до 7 г., 8-10 г. и 11-14 г.). Няма ограничение за броя на творбите, с които едно дете може да участва. Краен срок за участие: 31 март 2016 г. Пълни условия на конкурса.

*

К А У З И

Колело за смет, за дете велосипед - благотворителна кампания

до 5 юни, цяла България

"Една кампания на работилница за велосипеди 1bike.bg: По време на кампанията хора от цялата страна ни изпращат техните стари, счупени или здрави велосипеди, които не използват. Ние ги събираме, ремонтираме счупените и заедно със социалните служби определяме кой велосипед за кое дете ще е най-подходящ. В първото издание на кампанията през 2015 г. хора и компании дариха 110 велосипеда, като от тях успяхме да отремонтираме и подарим 70 на социално слаби деца от Дряново." Целта за 2016 година е да бъдат събрани и отремонтирани 200 велосипеда. Научи как да дариш велосипед тук.

*

Подкрепи пътуващата библиотека на колела

Представете си каравана с удобно кресло в единия край, с кана хубав чай до него. Малка плетена масичка и красива нощна лампа. В другия край - голяма дървена библиотека с половин тон книги. Свещи, приятно ухание на старо и на книги. Уют.  Ето така Александър Караджов от Смолян си представя реализиран проекта си за първата библиотека на колела, която ще обикаля из България. Ако идеята ви харесва и искате да допринесете за осъществяването й, можете да направите дарение тук. Повече за пътуващата библиотека на колела.

*

Търсете сред стотици интересни събития у нас и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин