Интересни събития този уикенд (2-4 февруари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (2-4 февруари)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (2-4 февруари)

Първият уикенд на февруари вече съвсем наближи!

Ето какво ни очакват през почивните зимни вечери! Тук сме събрали най-интересните предстоящи събития, подредени по дати и градове. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

7 години club *MIXTAPE 5*

3  февруари

Времето минава неусетно. Ден след ден, концерт след концерт, малко почивка и ето... мина още една година и е време за рожден ден на нашия любим клуб *MIXTAPE 5*! Вратите отварят точно в 22:00ч., така че бъдете там. Повече информация може да откриете тук.

*

ALGIERS с първи концерт в България - в ТЕРМИНАЛ 1

3  февруари

Набиращите все по-силно популярност ALGIERS ще свирят за първи път у нас тази събота, 3 февруари. Събитието се осъществява по инициатива на клуб Терминал 1, който ще бъде и домакин.  Американците черпят вдъхновение от разнообразни източници като пост-пънк, сайкъделик-соул, госпъл, индъстриъл, южно-готическа литература и други специфични концепции.На 3 февруари вратите на Терминал 1 ще отворят в 21:00 ч., а началото на концерта е в 22:00 ч. Билети вече се разпространяват. Повече информация тук.

*

Изложба живопис "Раздвоение"

до 13 февруари

Галерия „Сезони“ представя Симеон Кръстев и неговата живопис вдъхновена от романтиката и историята на Париж. По време на творческия си престой там, Симеон Кръстев успява да запечата красотата на френските улици, романтиката и атмосферата на града. Впечатленията отразени в живописните му платна създадени след това са колоритни, запомнящи се, подобно на плакатите му. Повече подробности тук.

*

Изложба "Същества и случки"

до 28 февруари

През целия месец февруари от стените на зелената къща на SOHO ще ни гледат точно 45 чудати “Същества и случки”, умело илюстрирани от Елена Владинова - архитект по професия и художник и нещотърсач по душа. Стилът ѝ може да се определи като наивизъм с леко анимационен характер, където точните контури срещат непредвидимостта на акварела. Дебютната ѝ изложба включва серия от селектирани и специално създадени за повода илюстрации - пъстри и весели картини, плод на потребността ѝ да екстернализира вътрешния си свят. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Изложбата „Моята Индия

до 9 февруари

От 18 януари до 9 февруари във фоайе Изкуствотека на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде представена изложбата „Моята Индия“. Тя съдържа двадесет и един образа на Индия, създадени чрез възможностите на фотографията, колажа, текста и монтажа от дипломирани и настоящи студенти от специалност „Индология“ на Софийския университет „Климент Охридски“. Те са имали възможността да отидат на едногодишна специализация в Централния институт по хинди в гр. Агра – Индия. Още за изложбата тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен десант 2017

до 1 март 

Музеят „Дом на хумора и сатирата“ ще открие новия творчески сезон с традиционното си събитие от есенния културен календар, посветено на изкуството на карикатурата – „Карикатурен десант“. Залите на Веселата къща вече се „окупират“ от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове на творци от цял свят. Посетителите ще могат да разгледат 7 мащабни изложби с над 500 творби на 150 автори. Всички изложби, които ще гостуват в Габрово, можете да видите тук.

*

СЪБИТИЯ В ТЪРГОВИЩЕ

Изложба "Един миг мечтан цели пет столетия"

до 31 март

На 29 януари 2018 година се отбелязват 140 години от Освобождението на град Търговище. По този повод Регионален исторически музей - Търговище, съвместно с Художествена галерия ,,Никола Маринов” – Търговище, представят изложбата „…ЕДИН МИГ МЕЧТАН ЦЕЛИ ПЕТ СТОЛЕТИЯ”. Тя ще бъде открита на 25 януари /четвъртък/ от 17:00 часа в Славейковото училище. В експозицията са изложени експонати от фонда на Регионален исторически музей – Търговище, свързани с Руско – турската Освободителна война 1877 – 1878 г. и Освобождението на гр. Търговище. Още информация тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин