Интересни събития този уикенд (5-7 декември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (5-7 декември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (5-7 декември)

Какво интересно в първия уикенд на декември - вижте нашите любими събития. Не забравяйте да прегледате и подбраните събития за деца за уикенда.


Коледни базари

декември - януари, цяла България

Има ги из цялата страна, от края на ноември до първите дни на януари. Освен подаръци, тези места предлагат и добро празнично настроение. Този уикенд започват няколко. Вижте кога и къде се провеждат коледните базари в България!

*

Златен ритон - фестивал на българското документално и анимационно кино

1-6 декември, Пловдив

Над 100 български документални и анимационни филма можете да гледате на 21-я кинофестивал Златен ритон. За много от тях това ще е първа публична прожекция. Вижте повече за фестивал Златен ритон. За всички прожекции: вход свободен.

*

Северно сияние - фестивал на нордското кино

3-11 декември, София

За поредна година кинофестивалът Северно сияние ще ви срещне с интересни заглавия от северните ширини. Акцент са екранизациите по литературни произведения. Вижте програмата на Северно сияние.

*

Изоставената България - фотоизложба

до 10 декември, София

Запустелите сгради, машини, дори цели села, носят спомена за отминали времена и събития. Местата, около които някога е кипял живот, днес са обречени на забвение и едно по едно стават жертва на разрухата. За да усетите атмосферата, витаеща из тези прашни кътчета от миналото, посетете изложбата “Изоставената България” на фотографа Христо Узунов. Стълбището на Orange center, София, ул.“Граф Игнатиев” 18. Повече за изложбата "Изоставената България".

*

Верига от гористи планини - фотографска изложба

4-14 декември, София

Британецът Джеймс Краучман открива в галерия Алгара изложба с 13 фотографии от Западна Стара планина - пейзажи, хора и животът от стари времена. Прочетете интервю с Джеймс Краучман, за да разберете какво привлича един британец в Северозападна България или научете повече за изложбата.

*

45-и фестивал на оперното и балетно изкуство

24 ноември - 5 декември, Стара Загора

Държавната опера в Стара Загора е домакин на 45-я фестивал на оперното и балетно изкуство. Програма на оперния фестивал в Стара Загора.

*

Сладки пороци & спомени

до 31 януари 2015 г., Етъра

Гостуващата изложба в Етъра разказва за захар, кафе и сие от минали времена. Потопете се в сладкия свят на миналото, вижте гигантското Суперлукче и други любопитни захарни експонати. Подробности за изложбата Сладки пороци & спомени.

*

Вижте всички събития по дата, град и интереси.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин