Идеи за коледни подаръци за пътуващи хора - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Идеи за коледни подаръци за пътуващи хора
Автор: Мария Ангелова
Идеи за коледни подаръци за пътуващи хора
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всяка една класация на тема „най-трудното нещо на света“ трябва да съдържа под номер едно избирането на коледни подаръци. Не защото е кой знае колко сложна или неприятна задача, а защото просто понякога оставаме без нито една идея. 

Ако имате близки и приятели, които обичат да пътуват, подготвили сме няколко интересни идеи за подаръци за Коледа (и не само за Коледа), които със сигурност ще ги зарадват.

Книга за пътешествия – Когато не пътуват, запалените пътешественици често могат да бъдат заловени да четат книги за пътешествия. Оттам черпят идеи, търсят съмишленици и се успокояват, че не са единствените луди на тоя свят. 

Най-добрият подарък тази Коледа, е книга, което вашите приятели ще разгръщат години наред и от което ще черпят идеи отново и отново. "203 предизвикателства за пътешественици" има много повече от 203 идеи за предизвикателства на открито, с приятели, по света, в България, в собствения си град, шантави предизвикателства... Вижте повече и като за начало си направете теста "Какъв пътешественик си" ТУК.

Идеи за коледни подаръци за пътуващи хора
Снимка: www.203.bg

Вижте всички книги за пътешествия, които сме ви представяли.

Скок с парапланер/бънджи/урок по езда/ски/сноуборд - Защото отдавна се знае, а и е научно доказано, че подаръците, които носят повече щастие на получателя, са преживяванията, а не предметите. Така че замислете се кое е това, което вашият приятел отдавна се кани да опита, но все не го прави, и му подарете ваучер за първия урок - който може да се окаже началото на нова страст. 

Урок по фотография/рисуване/танци - Защото пътуващите хора са любопитни и отворени към света.

Бинокъл – да, това не е подарък от първа необходимост - никой не е изпаднал в остра нужда от бинокъл, освен ако не е странстващ орнитолог или съвременен Колумб (за което обаче е малко късно). Но пък да погледнеш света през бинокъл е една съвсем различна гледна точка и всеки пътешественик би се почувствал като истински изследовател и откривател.

30018

Ръкавици за тъчпад – Защото странстващите души са вечно на път, дори и през зимата. Подарете им това малко удобство – да могат да навигират из телефона си дори и без да се налага да им посиняват ръцете от студ! Разпитайте из магазините.

Екскурзия – На пръв поглед банално, но всъщност няма по-добър подарък от пътуване! Ако изберете екскурзия през пролетта, ще удължите удоволствието - получателят ще се вълнува и ще очаква да дойде време за последния коледен подарък... през май например! Ето няколко оферти за екскурзия и почивка за новата 2017 година.

18263

Билет за театър/концерт/фестивал - Независимо дали вашият приятел е върл посетител на всички театри, опери и концертни зали или по-скоро рядко му остават време и средства за това, подаръкът под формата на представление е чудесна идея. Чрез билета вие подарявате добре изкарана вечер. Разгледайте предстоящите събития у нас.

Карта на света за стена... и кутия цветни кабърчета - За да може всяко пътешествие да бъде отбелязано с тържествено бодване на картата на света. Не е нужно картата да е колкото цялата стена, може да запазите умереност в размерите, но пък за сметка на това да добавите бутилка шампанско, за да бъде полята следващата покорена дестинация.

Дневник за пътешествия - Е, малко е старомодно вече да се пише с химикал и да се лепят билетчета и картички в тетрадка, но пък за някои това си е истинско бутиково удоволствие. 

23397

Извадете снимки от пътешествията - С дигиталните фотоапарати правим толкова много снимки, че не виждаме смисъл да ги изваждаме на хартия вече. И това е от тези старовремски удоволствия, които само приятелите могат да ти подарят. Изберете снимки от пътешествия, налепете ги в албум и добавете вашите коментари.

Бутилка вино с лично послание - Бутилката вино може да е класически подарък, но е такъв, който пътешествениците оценяват. Добавете към виното няколко вида сирена и лично послание, написано на ръка и събрано в свитък.

9058

Храни от различни държави - съберете в кошница или голяма кутия храни, които напомнят за различни страни - френски сирена и макарон, италианска паста, песто и бисквити за тирамису, гръцки зехтин, испанска шунка... 

Покана за тематична вечеря - отдавна сме се уверили, че рецепта вместо сувенир от чужбина е най-доброто решение. Подаръкът е покана за тематична испанска (италианска, френска...) вечеря, а кулинарното пътешествие ще е един от най-дълго помнените подаръци тази Коледа.

Фонд "Пътуване" - Ако сте от по-сръчните, можете и сами да сътворите от буркан, стара пътна карта и лепило касичка за фонд "Пътуване". Добавете детайли, свързани със самия човек, на който ще подарявате - например, снимка на неговата мечтана дестинация или на него самия.

30017

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин