Интересни събития този уикенд (6-8 февруари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (6-8 февруари)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (6-8 февруари)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Какво се случва този уикенд, заради което си струва да попътувате? Ослушвайте се за винени дегустации (все пак сме в Месеца на виното). Не пропускайте и детските събития, които харесваме. Имате нужда от още идеи? Потърсете вдъхновение за пътуване в секция Уикенд.

Месец на виното в Peika.bg

20 януари - 20 февруари, цяла България

В Peika.bg посвещаваме цял месец на напитката на боговете. Ще ви разкажем за българските сортове грозде, за интересни винарни, които можете да посетите в България, както и за винени дестинации, които ще ви вдъхновят да попътувате по света. Следете всичко ново от Месец на виното

*

Фестивал на съвременното китайско кино

6-13 февруари, София

Запознайте се със съвременното китайско кино с една седмица прожекции в Дома на киното. Вход свободен. Вижте програмата на фестивала на съвременното китайско кино.

*

Акустична вечер във Vino Culture

7 февруари, Пловдив

Вино и акустична музика - такава ще е съботната вечер с Иво Матеев и Александър Михайлов в бар Vino Culture, Пловдив. Вход свободен. Повече за събитието.

*

Първомай - празник на виното

7 февруари, Първомай

Тази година в гр. Първомай ще се проведе 11-то издание на празника за вино и винопроизводство. Освен че ще можете да опитате какви ли не вина, имате възможността да участвате в конкурс, с домашно вино собствено производство. Регламента за участие, както и повече за събитието, можете да откриете тук.

*

Златен грозд - фестивал на мелнишкото вино

7-8 февруари, Мелник

За трети път ще се проведе фестивалът за мелнишко вино "Златен грозд". Както предполага името на събитието, ще имате възможността да опитате вина, произведени в региона, заедно с подходящи мезета. Фестивалът е допълнен от фолклорна програма, а и ще можете да научите повече за местните обичаи и традиции. Повече за събитието можете да научите тук. 

*

Българи от старо време - оперета

8 февруари, Стара Загора

В неделя Държавната опера в Стара Загора представя оперетата "Българи от старо време" от Асен Карастоянов. Със специалното участие на Герасим Георгиев - Геро в ролята на Хаджи Генчо и Стефан Рядков в ролята на Дядо Либен. Вижте още от програмата на Старозагорската опера.

*

Вино и Любов - базар за ръчно творчество

8 февруари, Пловдив

На тема вино и любов е посветен базарът за ръчно творчество, който ще се проведе в неделя в Пловдив. Ще откриете стотици красиви и оригинални ръчно изработени подаръци. Повече за Вино и Любов - базар за ръчно творчество

***

Вижте още събития в България и по света, търсете по дата, град и интереси!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин