Интервю с две софийски чудовища - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интервю с две софийски чудовища
Автор: Мария Ангелова
Интервю с две софийски чудовища
Снимка: Sofia Monsters

Не е изключено от чиста разсеяност да сте пропуснали да забележите, че от около седмица на най-невероятни места в София бродят няколко чудовища. Въпросът е дали сега са се появили или чак сега ги забелязваме?

От любов към София и към всичките ѝ чудати същества, скрити на познати и най-неподозирани места, фотографът Атанас Куцев и Точка създават проекта си Sofia Monsters - или Софийски чудовища. Атанас снима, Точка запълва пространствата с чудовища. "Софийските чудовища са забавни, леко дебилни, понякога мързеливи, но винаги добри и опитващи се да правят хората по-човечни", казва за тях Атанас.

Открихме две от софийските чудовища, за да ги разпитаме за това-онова:

- Откога бродите из софийските улици?

Ху: Бродя така от известно време, откакто се родих под една круша.

Бончо: Ами отскоро, преди няколко дни дойдох, но се уплаших от трафика и се качих на покрива на една сграда. И там си седя, не мога да сляза, защото много коли има. И все се надявам да направят велоалея скоро.

- С какво се занимава едно софийско чудовище, примерно в 9 сутринта в делничен ден?

Ху: Ставам в осем, пия една лимонада, защото е жълта, после правя гимнастика и точно в девет се качвам на Витоша и правя Ху.

31615

Чудовището Ху се качва на Витоша в 9 часа и прави Ху!

Бончо: Ами аз си вися на покрива... Ставам рано-рано, защото шумът от събуждащия се град ме буди. Но скоро се надявам да ми мине уплахът от трафика и да мога да сляза. Ще си търся работа, ако нещо чуете - звъннете!

- Защо си избрахте София?

Бончо: Видях София на една брошура, после четох в интернет и ми се видя като място, на което биха приели добре едно чудовище. И без това има всякакви хора, няма да им направи впечатление, че съм лилав.

- Къде из града може да бъде засечено някое софийско чудовище?

Ху: О, навсякъде, ама се крием, че последно като видяха брат ми, искаха да го обезкосмяват.

Бончо: Забелязвам от време на време в далечината да се подават мои събратя и приятели. Един вика "БАУ", друг "Ху!". Така че явно - навсякъде. София крие неподозирани неща и същества. Въпросът е дали сега са се появили или чак сега ги забелязваме?

31614

Чудовището Бончо чака велоалея.

Какви са навиците на софийските чудовища?

Ху: Навици, навици... ами обичаме да се катерим по сградите и да разместваме нещата на хората. Крадем понякога по един чорап. Опитваме се да разберем защо на хората толкова им трябват, ама все нещо не разбираме...

Бончо: Какви са навиците на софийските чудовища? Седим и наблюдаваме. И лекичко, от време на време, побутваме хората да бъдат по-добри, да се усмихват, да се радват на света. Всеки човек има нужда от едно чудовище понякога.

31617

31616

    31620     31623

Ето кой ви краде бирите на Народния!

31618

Повече за Атанас Куцев и Точка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин