Историята на една съвременна краварка - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Историята на една съвременна краварка
Автор: Мира Янева

Как един мениджър на хотел става съвременна краварка?

Катарина Брюгеборс никога не се е занимавала с отглеждане на животни. Доскоро е била мениджър на хотел. Това лято за първи път тя се включва в традиционното лятно пасене на домашни животни по върховете на планинската верига Сесвена, част от Италианските Алпи. Какви биха могли да са мотивите за такава рязка житейска промяна?

Катарина е решила, че вече не желае да се занимава с досегашната си работа и има нужда от промяна. И то каква промяна! Вместо в апартамента си тя живее в типична алпийска колиба на 2890 м надморска височина. За първи път се грижи за стадо от 300 крави и се надява шестте месеца, прекарани сред тишината на Алпите, да й помогнат да намери нови ориентири в живота си.

Сред задълженията й са да извежда и прибира животните всеки ден, да ги пои и да им сипва сол. Вечер се прибира в дървената колиба и си приготвя супа. А след това има време за размишление.

Собствениците на стада с крави често наемат хора без опит, идващи от всички професионални сфери, за да се грижат за животните през летните месеци. Фермерите остават в долините, а новите кравари се качват със стадата по планинските плата, където има достатъчно свежа трева за паша. Тази традиция е разпространена в алпийските райони на Швейцария, Австрия, Южна Германия и Северна Италия.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин