Изненадващо забавни и вълнуващи туристически атракции в Сингапур, които трябва да посетите (част 1) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Изненадващо забавни и вълнуващи туристически атракции в Сингапур, които трябва да посетите (част 1)
Автор: Peika.bg
Изненадващо забавни и вълнуващи туристически атракции в Сингапур, които трябва да посетите (част 1)
Снимка: pixabay

Въпреки че много хора, запитани за Сингапур, биха замълчали за секунда, за да отговорят накрая „ небостъргачи …?”, този малък град-държава има какво да предложи и напоследък става все по-популярен.

Ослепителни молове и малки бутици, мода за ексцентрични вкусове, антики, произведения на изкуството, подправки, книги или електроника – Сингапур е дом на истинско разнообразие за пазаруване. Ботанически градини, отлични ресторанти, съвременно изкуство и зашеметяваща архитектура, това също ще намерите в Сингапур. Блестящо, цветно и безкрайно завладяващо, това със сигурност е страхотна дестинация.

Ето списък с най-добрите туристически атракции в Сингапур, които определено трябва да проверите, след като стигнете до там.

Орчард Роуд

Изненадващо забавни и вълнуващи туристически атракции в Сингапур, които трябва да посетите (част 1)
Снимка: pixabay

Развлекателният център на Сингапур, оживеният Орчард Роуд е пълен с търговски центрове, ресторанти, клубове и кафенета. Известен както сред местните жители, така и сред туристите, винаги е пълен с хора. Много звездни атракции са разположени покрай Orchard Road, включително ботанически градини, паркове и паметници, но, честно казано, преди всичко пазаруването го прави толкова известен. Богати, интересни експозиции примамват минувачите и призовават портфейлите им да се отворят. Парите текат, лъскавите неща намират своите собственици, шоуто продължава. Нощният живот също е изключителен, в случай че предпочитате да купонясвате, а не да купувате. Обобщавайки, Orchard Road е правилното място, ако искате да се поглезите малко.

Ботаническата градина на Сингапур

Изненадващо забавни и вълнуващи туристически атракции в Сингапур, които трябва да посетите (част 1)
Снимка: pixabay

Големи (обхващащи площ от 74 хектара) и очарователни, Ботаническите градини са красивото съкровище на Сингапур. Като единствената ботаническа градина в света, паркът отваря врати още в 5 сутринта и затваря в 12 ч., всеки ден, през цялата година. Състоящ се от няколко различни градини, паркът има достатъчно пешеходни пътеки, за да запълни няколко часа с приятни разходки. Можете дори да продължите да се връщате там с дни и със сигурност няма да ви омръзне. Има малка тропическа гора, Джинджифиловата градина с прекрасен водопад, детска площадка, водна зона за игра и къщички на дърветата.

Националната градина на орхидеите, разположена в парка, е един от неговите акценти (всъщност дори може да се нарече една от най-добрите туристически атракции в Сингапур). Обширната колекция от орхидеи прави невероятно впечатление. Не само цветята са красиви, но и обстановката, изградена от малки фонтани, очарователни декорации и множество пътеки. Когато вече видите овощните градини, можете да потърсите три езера, разположени около парка или да вечеряте в някой от ресторантите.

Кларк кей

Изненадващо забавни и вълнуващи туристически атракции в Сингапур, които трябва да посетите (част 1)
Снимка: pixabay

Историческият крайречен кей е бил център на търговията на Сингапур от 19-ти век. Баржи и лодки, използвани за транспортиране на стоки до складовете на Clarke Quay. До 20-ти век правителството заявява, че районът е твърде замърсен и премества товарните услуги в друга част на града. Почистиха реката през следващите години. Районът е възстановен и преработен и след период на тишина Кларк Кей отново започна да оживява.

Не е много подобен на своята версия от 19-ти век, но все пак оживен и комерсиален, Quay е пълен с луксозни ресторанти, нощни клубове, уникални магазини и доставчици. Най-странните дизайнери и художници излагат своите произведения там, така че ако искате да купите нещо много специално, знаете къде да отидете. Освен това, с цветно осветените улички, малките лодки по реката и сградите, боядисани във всички нюанси на дъгата, Кларк Кей е просто очарователна зона за разходка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин