Къде по света има Дисниленд? - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къде по света има Дисниленд?
Автор: Елена Исаева

Дисниленд – мечтата на всяко дете, а и не само. Този увеселителен парк е повече от уникален и определено е рай за детските души. Тук няма скука, всичко е цветно, забавно и наистина уникално. Да си призная и на мен много ми хареса, така, че родители тук има много и за вас, не само за децата ви.

Ето малко информация за всеки от шестте тематични парка на Дисниленд, разположени по света:

Къде по света има Дисниленд?
Снимка: pixabay.com

Дисниленд Ризорт в Анахайм, Калифорния, Съединени щати: Дисниленд е първият тематичен парк на Дисниленд и е открит на 17 юли 1955 г. Оттогава се разширява, за да включва Disney California Adventure, Downtown Disney и три хотела, собственост на Disney.

Walt Disney World Resort в Орландо, Флорида, Съединени щати: Walt Disney World е най-големият курорт на Дисни в света и е дом на четири тематични парка, два водни парка, Disney Springs и десетки хотели. Четирите тематични парка са Magic Kingdom, Epcot, Disney's Hollywood Studios и Disney's Animal Kingdom.

Токио Дисниленд в Токио, Япония: Токио Дисниленд отваря врати през 1983 г. и е собственост и се управлява от Oriental Land Company. Той включва два тематични парка: Tokyo Disneyland и Tokyo DisneySea.

Дисниленд Париж в Marne-la-Vallée, Франция: Дисниленд Париж, първоначално наречен Euro Disney Resort, открит през 1992 г. и се намира на 20 мили източно от Париж. Той включва два тематични парка: Disneyland Park и Walt Disney Studios Park.

Дисниленд Париж, първоначално наречен Euro Disney Resort, е курорт с тематичен парк, разположен на 20 мили източно от Париж, Франция. Идеята за Disneyland Paris идва от желанието да се разшири марката Disney и да се създаде присъствие в Европа. Курортът отваря врати на 12 април 1992 г. след няколко години планиране и строителство.

Развитието на Дисниленд Париж не беше без противоречия. Някои френски граждани се противопоставиха на проекта, тъй като смятаха, че той представлява нахлуване в американската култура и ще наруши околния пейзаж. Освен това имаше опасения относно потенциалното въздействие върху местния бизнес и околната среда.

Къде по света има Дисниленд?
Снимка: pixabay.com

Въпреки тези опасения, изграждането на Дисниленд Париж започва през 1988 г. Курортът е проектиран да включва два тематични парка, търговски и развлекателен район и няколко хотела. Дисниленд Париж беше първият курорт на Дисни, построен извън Съединените щати.

Когато курортът беше открит за първи път, той беше изправен пред редица предизвикателства. Посещаемостта беше по-ниска от очакваното и курортът беше изправен пред финансови затруднения. За да се справи с тези проблеми, Disney направи няколко промени, включително коригиране на цените на билетите и добавяне на нови атракции.

През годините Дисниленд Париж продължи да се разширява и развива. През 2002 г. Walt Disney Studios Park беше добавен, а през 2017 г. курортът претърпя основен ремонт и ребрандиране. Днес Дисниленд Париж остава популярна туристическа дестинация, привличаща милиони посетители от цял свят всяка година.

Хонг Конг Дисниленд в Хонг Конг: Хонг Конг Дисниленд отвори врати през 2005 г. и е най-малкият курорт на Дисни в света. Включва един тематичен парк и два хотела.

Shanghai Disneyland в Шанхай, Китай: Shanghai Disneyland е най-новият тематичен парк в Дисниленд, открит през 2016 г. Той включва един тематичен парк и два хотела.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин