Как да изживеем Коледа през юли? - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да изживеем Коледа през юли?
Автор: Александра Любова
Как да изживеем Коледа през юли?

Любителите на коледните празници с радост посрещат месец декември и броят дните до заветния ден. Само че в средата на годината с тъга установяваме, че до празника има още 5 месеца, което си е наистина обезкуражаващо. Но защо да чакаме, когато можем да отпразнуваме Коледа и през юли, стига да искаме?

Страните, разположени в южното полукълбо, преживяват зимата през месеците юни, юли и август. 

Нека видим на кои места по това време е снежно, да се насладим на красотата на мястото, както и да си създадем необичайно юлско коледно настроение.

Когато споменавате месеците юни и юли, има тенденция да извиквате образи на басейни, плаж и ледено студени напитки. Но не всеки иска да почива там, където е топло и слънчево. Някои хора обръщат юни и юли с главата надолу, търсейки снега и по-хладното време, което той носи със себе си. И така, къде са някои от дестинациите, които имат сняг през летните месеци? 

Италия

Как да изживеем Коледа през юли?
Снимка: pixabay

Европа е известна с много градове, където има сняг през цялата година.

За тези, които търсят изобилие от зимни забавления, посетете прохода Стелвио в Северна Италия. Известен е като най-голямата лятна ски зона в района на Алпите. Има много други дейности, които могат да се извършват в Stelvio Pass, като планинско колоездене, каране на моторни шейни, ледено катерене и др.

Франция 

Как да изживеем Коледа през юли?
Снимка: pixabay

Малкият алпийски град Шамони, Франция служи като целогодишна ски дестинация за много хора. Той разполага с пет ски курорта, от които да избирате. Можете дори да разгледате Монблан, който е най-високият връх в Алпите, известен още като „Покрива на Европа“. Има всякакви пътеки, за начинаещи до опитни туристи, където можете да изследвате спиращите дъха гледки.

Швеция 

Как да изживеем Коледа през юли?
Снимка: pixabay

Националният парк Абиско е най-доброто място за посещение, ако искате да зърнете Aurora Borealis. В парка има не само изобилие от красиви същества, които да разгледате, включително северни елени, но и възможността да се насладите на риболов на лед, каране на кучешки шейни и други.

Австралия

Как да изживеем Коледа през юли?
Снимка: pixabay

В Австралия юни, юли и август се считат за зимни месеци. Но по-голямата част от континента запазва топлото и слънчево време. Това обаче не означава, че цялата област е топла. Има специални места, които можете да откриете покрити със сняг през юни и юли.

Нови Южен Уелс 

Юли е най-студеният месец в Австралия. В Нови Южен Уелс имат Снежните планини и през тези зимни месеци се провеждат много фестивали, включително такъв, пълен с коледна радост и забавление. Районът може да се похвали и с много курорти, в които туристите могат да прекарат почивката си.

Тасмания 

В Тасмания можете да откирете Cradle Mountain, където има невероятни гледки. Това е една от най-посещаваните туристически атракции в страната. Ако наистина искате да изпитате красотата на планината, има пътека, по която можете да тръгнете за невероятни гледки към заснежената планина.

Африка

Въпреки че Африка може да не изглежда като континент, на който има сняг поради топлия си климат, ще се изненадате да научите, че има няколко различни места, където можете да намерите сняг през юни и юли.

Южен Дракенсберг 

Ски курортът Тифиндел се намира в този град и е подчертан като една от „Най-добрите ски писти в света“ от CNN. 

Ако търсите наистина прохладно лято и предпочитате по-снежния климат, тези дестинации са чудесен избор за ваканция, която ще запомните.

Ако пък ще остане тук или на някоя топла дестинация, но искате да се потопите в духа на Коледа, можете да го направите съвсем лесно с eMAG и тяхната кампания Коледа през юли!

Можете да се възползвате от техните невероятни оферти като поканите зимата у вас с чисто нов климатик или пък организирате филмова вечер с нов телевизор, на който да пуснете любимите си коледни филми.

Как да изживеем Коледа през юли?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин