Юлия Порязова: "Да не харчат пари за вещи, а за пътувания!" - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Юлия Порязова: "Да не харчат пари за вещи, а за пътувания!"
Автор: Peika.bg
Юлия Порязова: "Да не харчат пари за вещи, а за пътувания!"

Днес имаме честта да ви запознаем с една красива и много талантлива българка - Юлия Порязова. Тя е първата българска актриса, която е участвала в турски сериали. 

Както знаем, турските сериали покориха ефира у нас, а едно българско момиче покори тяхната сцена. Можем да кажем, че попада в киноиндустрията случайно или може би не?! Талантлива, красива, победителка в състезания по танци, модел, майка... Разберете повече за приключенията в живота на Юлия Порязова в следващите редове.

Юлия Порязова: "Да не харчат пари за вещи, а за пътувания!"

Какво те отведе в Турция и кога се случи?

Бях 8-ми клас когато заминахме с моето семейство за Турция. Тогава бях едва на 13 години. Баща ми реши и замина да прави бизнес в Турция; след това и майка ми замина и накрая заминах и аз заедно с тях. Много съм им благодарна, че така се разви животът ни, защото успях да натрупам много житейски опит, а и ако не бяхме заминали, никога нямаше да съм това, което съм сега. Спокойно мога да кажа – радвам се, че се случи така.

Юлия Порязова: "Да не харчат пари за вещи, а за пътувания!"

Беше ли трудно началото? Кои бяха нещата, които ти направиха най-силно впечатление, когато отиде?

Всяко едно начало винаги е много трудно, независимо на колко години си. Когато си малък, обаче, е още по-трудно, защото дори не можеш да осъзнаеш какво ти се случва. С пристигането ни в Турция, без да знам езика, започнах да ходя на училище. Това беше задължително, за да го науча по-бързо, а и за да се адаптирам към новата за мен среда.

Най-силно впечатление ми направиха моите съученици, които бяха много внимателни, учтиви и ми помагаха когато имах нужда.

След това ми направиха впечатление двете големи кули на Сабанджи – те бяха най-високите сгради тогава. Все пак това ми беше и първото излизане в чужбина и бях наистина много впечатлена. Спомням си също, че ми беше много странно как е възможно да има толкова високи сгради.

Юлия Порязова: "Да не харчат пари за вещи, а за пътувания!"

Каква беше първата ти работа? За това ли мечтаеше от дете или имаше съвсем други намерения?

Не съм работила нищо в България, бях прекалено малка, за да работя, но танцувах и тогава бях станала шампионка по танци. Това беше най-голямата ми страст. Винаги съм искала да бъда актриса, това е мечтата ми още от малка. Никога не съм мислила да ставам лекар, например, или нещо подобно; винаги съм искала да бъда на сцена.

Първата ми работа беше в Турция, тя бе много вълнуваща и интересна за мен. Всичко започна, когато след края на училище стартирах работа в една модна агенция докато трае лятната ми ваканция. Работата ми беше да снимам новите лица за кастинг и да им правя албуми. Един ден от продуцентска къща „Base Production“ се обадиха в нашата агенция и казаха, че търсят ново лице – момиче, което ще участва в главна роля с певеца Атила Таш. Мое задължение беше да отида там, за да покажа албумите.

Как започна твоята актьорска кариера? Как се справи с първата си роля?

Актьорската ми кариера стартира с посещението ми в офиса на продуцентската къща „Base Production”, за която ви разказах. Tака започна нов етап от живота ми. Когато отидох с албумите и продуцентката Sergin Akyaz ме видя, дори не ги погледна, а просто ми каза, че търси момиче точно като мен. Сърцето ми се преобърна от вълнение. Тогава бях непълнолетно момиче с много къдрава коса. Каза ми, че иска да направим проби, за да види как ще стоя пред камера и помоли и родителите ми да присъстват, защото ако всичко е както трябва, те трябваше да подпишат договор, че са съгласни да участвам в този сериал. Така започнаха снимките за първия ми сериал „Zennube“.

Ролята беше лесна за мен, трябваше да играя обикновено момиче, което се влюбва в певеца. Бях едно невинно момиченце, незапознато с любовта и ролята се получи. Мисля, че се справих доста добре, харесах се много, а и родителите ми много се зарадваха, въпреки че в началото баща ми беше малко скептично настроен към това мое начинание.

С кои известни турски актьори си си партнирала?

През годините прекарани в Турция съм работила с много популярни актьори, някои от които са много добре познати и в България, като например: Erkan Petekkaya , Saruhan Hunel, Alisan, Azra Akin, Serdar Ortac, Beren Saat.

Мога да добавя и други имена, защото се познавам със страшно много популярни лица, въпреки че не съм работила с всички. Когато си в определена среда, запознанствата са много и все интересни. Както тук – ресторанти, заведения, дискотеки, клубове, общи компании и приятели, запознанства винаги има, важното е кои остават задълго. 

Юлия Порязова: "Да не харчат пари за вещи, а за пътувания!"

Участвала си и в български продукции, виждаш ли сериозна разлика - актьорите, снимките, работата в екип?

Бях поканена да участвам в два български филма, които се очаква да бъдат на голям екран много скоро, след окончателното премахване на всички мерки около пандемията с COVID-19.Благодарна съм, че екипът ми се довери за ролите в двата филма. Мога да ви издам, че единият от тях е комедия, а другият е мюзикъл. И в двата филма си партнирах с популярни лица от българския шоубизнес и за мен беше истинско удоволствие да играя и в двете роли. Няма значение къде си – важен е екипът, актьорите, средата и начинът на работа. Ако работиш с професионалисти всичко е лесно.

Юлия Порязова: "Да не харчат пари за вещи, а за пътувания!"

Успя ли да обикнеш Истанбул? Би ли се върнала да живееш там? Имаше ли конкретно място в Турция, което наистина те впечатли?

България е родният ми дом, а в Турция съм прекарала голяма част от живота си. И двете места имат място в сърцето ми, но както виждате съм си в България и според мен това е най-важното. Тук се чувствам добре и съм щастлива. Обичам да пътувам и винаги мога да се разходя до Турция. Не деля двете места, независимо, че са част от живота ми, важното е къде човек иска да бъде и да е там, където е най-щастлив.

Едно от местата, които винаги ми е било любимо и наистина много ме е впечатлявало, е Румели Хисар – не е сред най-известните задължителни места, които трябва да се видят в Турция, на които се събират множество туристи, но за сметка на това гледката е прекрасна и много често се правят концерти там. Има много ресторанти, сядаш точно до водата и наблюдаваш мостовете, корабите, това ми е било любимото нещо. Босфора ми е също любимо място, сутрин най-много обичах да слизам до Босфора и да закусвам, точно там в Румели Хисар, това ми е едно от любимите места.

Разбира се, има и екопътеки, които са към Зекеракьой, там определено има малки местенца, които наподобяват нашите Родопи и тези части са сред най-ценените от турците.

Юлия Порязова: "Да не харчат пари за вещи, а за пътувания!"

Разкажи ни малко повече за пътуванията си. Къде обичаш да пътуваш, разкажи за най-любимата си дестинация?

В Европа съм пътувала много често – както по работа, така и на почивка. Европейските държави съм ги обиколила почти всички – харесвам Париж и Виена много.

Сред най-любимите ми дестинации, където съм била, са АржентинаБуенос Айрес и БразилияРио де Жанейро. Бях 13 дни с екип по работа и беше наистина уникално. В Рио де Жанейро бяхме два дни и имаше изключително интересни неща. Вълнуващото в Аржентина е, че можеш да видиш някоя двойка как си танцува, независимо дали е сутрин или вечер и то на улицата до теб. Хората са много готини, позитивни, нищо че е малко опасно и постоянно ни предупреждаваха да не влизаме в малки улички, а да се движим само по главните булеварди.

Ходихме на латино партита, хората там се забавляват, всички танцуват и винаги са усмихнати. Нещо, което ми направи много силно впечатление тогава, бяха балконите и терасите на повечето сгради там – всички бяха много добре направени; блокът може да е съвсем обикновен, обаче всяка тераса беше уникална по свой собствен начин – с цветя, украса и така всеки си бе направил по едно свое малко райско кътче на своето балконче в Буенос Айрес.

Юлия Порязова: "Да не харчат пари за вещи, а за пътувания!"

Какво те върна в Смолян? Сега къде живееш и с какво се занимаваш? Какви са бъдещите ти проекти?

Смолян и Родопите винаги са били в сърцето ми и често се връщам, за да виждам баба ми.  Надявам се скоро да имам повече свободно време и да прекарам една зареждаща с енергия и положителни емоции почивка сред природата и роднините. А и като мениджър на клуб по танци в Смолян много често ходя до там, за да мога да проследя развитието на всички в клуба. В момента живея в Пловдив и съм наистина щастлива, че живея именно там. Колкото до бъдещите ми проекти, със сигурност мога да кажа, че ми предстоят много интересни неща, но по-вълнуващото е, че ще можем всички да пътуваме свободно и без страх до любимите ни дестинации или мечтаните от нас места по целия свят.

Юлия Порязова: "Да не харчат пари за вещи, а за пътувания!"

Дъщеря ти Мартина печели Мини Мис България за 2019 г. Тръгнала е по твоите стъпки, какво я съветваш?

Ние сме като приятелки и тя знае, че най-важно е училището и образованието, на което наблягаме много. Тя вече знае английски перфектно и немски, който учи много сериозно. Винаги я съветвам да следва своите мечти, да е добър човек, да не лъже, да прави добри дела и да обича животните. Тя е много добро дете и е много дисциплинирана, тренира танци и то доста сериозно. В спорта има дисциплина, която влияе на нейното развитие и в училище. И благодарение на това много се гордее със своите медали по танци и титли, които печели.

Как прекара извънредното положение? Дъщеря ти как прие случващото се?

Много ни беше добре! Имахме онлайн тренировки по танци, четохме книжки, говорихме си, учихме. Добре си изкарахме.

Юлия Порязова: "Да не харчат пари за вещи, а за пътувания!"

Какво ще пожелаеш на нашите читатели?

На вашите читатели ще пожелая да следват мечтите си, независимо в коя точка на света искат да бъдат. Изобщо да не се страхуват, ако искат да отидат в Африка, Америка или Европа. Просто да го направят, защото вече всичко е лесно и много достъпно. Където искат, там да се развиват. Да не харчат пари за вещи, а за пътувания!

Юлия Порязова: "Да не харчат пари за вещи, а за пътувания!"

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин