Как да пътувате с по-малко багаж - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да пътувате с по-малко багаж
Автор: Елена Исаева

Пътуването с по-малко багаж може да направи вашето пътуване по-удобно, ефективно и бюджетно. Ето няколко съвета как да опаковате леки вещи и да пътувате с минимален багаж:

Изберете правилния багаж: Изберете лек и издръжлив багаж, който отговаря на изискванията за размер на вашата авиокомпания. Помислете дали да не използвате ръчен куфар или раница за пътуване, за да избегнете таксите за чекиран багаж и да рационализирате пътуването си.

Как да пътувате с по-малко багаж
Снимка: pixabay.com

Планирайте предварително: Направете списък за опаковане и внимателно планирайте тоалета си за всеки ден от пътуването. Придържайте се към разнообразни дрехи, които могат да се смесват и съпоставят, за да създадете различни визии. Изберете устойчиви на бръчки тъкани и дрехи, които могат лесно да се наслагват за допълнителна гъвкавост.

Опаковайте интелигентно: Навийте дрехите си на руло, вместо да ги сгъвате, за да спестите място и да намалите гънките. Използвайте кубчета за опаковане или торбички за компресиране, за да организирате и компресирате вещите си, като увеличите максимално наличното пространство в багажа си. Опаковайте предмети като чорапи и бельо в обувките си, за да спестите още повече място.

Ограничете обувките: Обувките могат да заемат много място в багажа ви, така че се ограничете до няколко чифта универсални обувки, които са подходящи за различни дейности и поводи. Изберете леки и удобни обувки, които могат да се носят с различни тоалети.

Използвайте тоалетни принадлежности в размер за пътуване: Вместо да носите бутилки с тоалетни принадлежности в пълен размер, инвестирайте в контейнери с размер за пътуване или купете тоалетни принадлежности при пристигането си на вашата дестинация. Като алтернатива помислете за настаняване в квартири, които предоставят безплатни тоалетни принадлежности, за да спестите място в багажа си.

Минимизирайте електрониката: Помислете дали да не оставяте ненужната електроника у дома или да изберете по-малки, леки алтернативи. Например, вместо да носите обемист лаптоп, помислете за таблет или смартфон за сърфиране в интернет и поддържане на връзка.

Опаковайте многофункционални артикули: Потърсете многофункционални артикули, които могат да изпълняват множество функции, за да минимизирате броя на артикулите, които трябва да опаковате. Например, саронг може да служи като плажна кърпа, шал или одеяло за пикник, докато мултифункционалният инструмент може да замени няколко отделни инструмента или прибори.

Носете най-обемистите си вещи: Вместо да опаковате най-обемистите си вещи, като зимно палто или тежки ботуши, носете ги, докато пътувате, за да спестите място в багажа си. Облечете се с леко облекло отдолу, за да ви е удобно по време на пътуването.

Обмислете възможностите за пране: Ако пътувате за продължителен период от време, помислете дали да не перете по време на пътуването си, за да освежите дрехите си и да сведете до минимум количеството дрехи, които трябва да опаковате. Много места за настаняване предлагат перални съоръжения или можете да използвате местни перални или перални услуги.

Избягвайте прекомерното опаковане: Внимавайте за прекомерното опаковане, като се придържате към опаковъчния си списък и устоявате на желанието да носите ненужни артикули. Помислете за времето и дейностите на вашата дестинация и опаковайте нещата съответно, като се съсредоточите върху най-важните неща, а не върху артикулите „за всеки случай“.

Оставете място за сувенири: Ако предвиждате да закупите сувенири или подаръци по време на пътуването си, оставете малко място в багажа си, за да ги поберете на връщане. Друга възможност е да изпратите обемисти или чупливи предмети вкъщи, за да избегнете носенето им със себе си.

Бъдете избирателни с аксесоарите: Ограничете броя на аксесоарите, които носите, и изберете универсални части, които могат да допълнят множество тоалети. Изберете леки аксесоари като шалове, бижута и шапки, които могат да придадат стил на облеклото ви, без да заемат твърде много място.

Следвайки тези съвети, можете да пътувате с по-малко багаж и да се насладите на по-рационализирано пътуване без стрес. Независимо дали тръгвате на бягство през уикенда или на дългосрочно приключение, лекото опаковане може да ви помогне да се възползвате максимално от пътуването си.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин