Как да пътувате с щастливи деца - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да пътувате с щастливи деца
Автор: Peika.bg
Как да пътувате с щастливи деца
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ваканцията и семейните пътешествия са вълнуващи и за родителите, и за децата. Ммного тънка обаче е границата между вълнението и безпокойството, между планирането и стреса, между забавлението и изтощението.

За да е безгрижна и щастлива ваканцията, както участващите в нея деца и родители, ето какви съвети дава американският психолог д-р Уолтър Гилиъм, директор на Центъра за детски грижи и социална политика Едуард Зиглер пред The National.

Включете децата в планирането

Така те не само ще се чувстват част от подготовката, но и ще са по-малко напрегнати. Позволете им да споделят с вас трепетното очакване на пътуването.

Позволете им да участват в подготвянето на багажа

За всяко дете подгответе малка раничка, която съдържа играчки и храни, с които то да се занимава по пътя. Освен любимите играчки, подгответе и някоя нова като изненада. Обмислете дали да сложите книжки, моливи, стикери, колички – всичко, което детето ви обича.

Предвидете това, че малките деца имат нужда от движение

Ако пътувате с малки деца, имайте предвид, че те ще се отегчат от дългото пътуване доста преди възрастните. Осигурете им достатъчно място за разтягане и разходка между седалките (ако пътувате с автобус или самолет) или достатъчно на брой кратки почивки (ако сте с кола).

Дайте почивка на децата

Ако пътуването е продължително, отделете време за почивка. Изгасете светлините и прочетете на децата си приказка или им пуснете любима музика.

Пригответе бебето си за излитане и кацане

 

Вероятно сте забелязали, че бебетата плачат най-много по време на излитане и кацане със самолет. Причината за това е промяната в налягането, а за да се справите, е достатъчно да дадете на бебето шише с вода. Дайте му шишето с водата още докато самолетът е на пистата и не е започнал да набира височина. Докато преглъщат течността, бебета спомагат за отваряне на ушните канали и за това да не усещат неприятното пукане в ушите.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин