Как да се отървем от мухите на пикник - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да се отървем от мухите на пикник
Автор: Мария Ангелова
Как да се отървем от мухите на пикник
Снимка: Thinkstock/Guliver

Няма нищо по-досадно от мухите, които обхождат обяда ви, докато сте на пикник или си правите барбекю на открито. Освен че са неприятни, появата им върху пържолите и сладкишите ви може да е опасна за здравето, особено за малките деца.

Попаднахме на един все повече разпространяващ се метод за прогонване на мухите – с найлонов плик с вода.

Схемата е проста: Напълвате прозрачен плик с вода и го завързвате да виси на някое дърво или друго подходящо място, в близост до там, където ще се храните. Според изпробвалите го, колкото по-обла форма успеете да постигнете, толкова по-добре.

Защо действа?

Не е съвсем сигурно, но има няколко теории. Според едната нещо в пречупването на светлината през водата в плика обърква мухите и те отминават. Според друга, те объркват плика с вода с паяжина (и следователно с безрадостен край на живота си). Трета възможност е мухите да не се чувстват комфортно да стоят неподвижно (посръбвайки от вашата бира например), докато нещо около тях се движи – т.е. застрашава ги. Пречупените през плика с вода движения на хората – посетители на пикника, са предупреждение, че някой може да се готви да нападне и изяде мухата.

Кой знае какво действително си мисли мухата – може би просто не обича да се задържа на странни места, където висят найлонови торбички с вода.

Хубавото е, че можете да сложите в раницата за пикник няколко празни плика и на място да ги напълните с вода. Така вашето устройство за прогонване на мухи на практика не натежава на багажа ви. Имайте предвид, че този метод действа само за мухи, но не и за комари.

Ако сте пробвали този метод, споделете впечатления – действа ли, какъв периметър покрива една торбичка и всичко друго полезно.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин