5 интересни идеи за пикник - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 интересни идеи за пикник
Автор: Мира Янева
5 интересни идеи за пикник
Снимка: Thinkstock/Guliver

Нека следващият ви пикник не бъде просто одеяло + храна, а специално събитие, което всички участници ще помнят дълго. Даваме ви начален тласък с тези 5 идеи, а вие можете да ги доразвиете, както ви харесва!

Пикник „Едно време“

Обиколете квартални магазинчета и павилиони в търсене на всички онези неща за ядене, които свързвате с детството си – дъвка за балончета, течен шоколад в тубичка, зрънчо. Направете си ледени сокчета или напълнете термуса с мляко с какао. А спомените за лудориите от детството ще изплуват сами!

Пикник във френски стил

Прясна франзела, няколко бутилки вино, 3-4 френски сирена и нула претенции към мястото за пикник. Може да си нямате Айфелова кула, към която да гледате, докато хапвате и пийвате, но това не пречи да се чувствате по френски вдъхновени. У-ля-ля!

Пикник „За жадни“

Това е онзи вид пикници, в които много от нас са участвали – когато всички се съберат на уговореното място, се оказва, че всеки носи само бири и никой не е разбрал, че трябва да се носи и храна. Е това вече не е пикник, а чист пиЙник.

Пикник „Домашна храна“

Всеки си има по някоя славна рецепта, за която всичките му приятели са чували, но никога не са опитвали. Запретвайте ръкави над кифличките, бухтичките, соленките и мъфините и не забравяйте домашното сладко. Нямате идеи? Вижте рецепти за десерти в Kulinar.bg.

Пикник в задния двор

Ако сте от онези благословени хора със собствен двор, можете да внесете разнообразие в ежедневието си като си направите пикник в двора. Най-ентусиазирани около идеята са децата, но пренасянето на хапването в тревата ще се отрази освежаващо и на порасналите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин