Как да се промъкнеш тайно в къмпинг - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да се промъкнеш тайно в къмпинг
Автор: Нети Тодорова
Как да се промъкнеш тайно в къмпинг
Снимка: Thinkstock/Guliver

Случвало ли ви се е да се окажете не там, закъдето сте тръгнали? За такива случаи ви предлагам едно малко приключение, което бихте могли да приложите и на родна почва – да се промъкнете тайно в къмпинг.

Случаят ни се отдаде в Южна Франция, докато търсехме къмпинг, в който да отседнем. В късния следобед намерихме един, но не ни харесаха местата. Надявахме се, че лесно ще си намерим друг къмпинг, въпреки че собственичката на мястото ни предупреди, че е късно и може да не успеем. За беда, тя се оказа права и никъде другаде не приемаха нови хора. За разлика от България, във Франция не можеш да нощуваш в спален чувал, където свариш. Всичко беше заградено и охранявано.

Срам не срам се върнахме там, откъдето тръгнахме, но се оказа, че собственичката на къмпинга си е легнала. Останалите хора от персонала се бяха запили и без да могат да ни разберат (или не искаха), ни отпратиха. Наложи ни се да се промъкнем с взлом. Ето няколко кратки съвета, ако решите да последвате нашия пример (който не е за пример):

Правило номер 1: Разучете

Правилно прочетохте, нито една добре свършена тайна мисия не започва без преди това да сте се запознали отблизо с обекта на своите желания. Влизате, разглеждате (с особено голям интерес и ентусиазъм), разпитвате кое, къде, какво и защо.

Правило номер 2: Огледайте се

Оглеждате се кои места са заети (хубаво е да не е къмпинг с разграфени парцели), все пак съседите са много важни. Както пише Хайнрих Бьол във „Възгледите на един клоун“, те виждат повече и от самия дявол.

Правило номер 3: Дайте си вид, че се чудите

Макар и тръгнали на къмпинг, това не значи, че не можете да си придадете малко важност и да решите да поразгледате наоколо. Т.е., едната част от тайната ви цел е вече изпълнена - влезли сте в обекта, разучили сте го, огледали сте се за подробности относно охрана, работно време и т.н.

Правило номер 4: Крачка назад

...напускате обекта! Да, да... нали не очаквате да се криете цял ден там!?

Правило номер 5: Действайте

Ако ще скачате, давайте с двата крака!

Светлините започват бавно да угасват, а вие вече сте готови да пристъпите към пъкления си план. Тъмнината ще ви послужи като камуфлаж, но няма да можете да разпънете необезпокоявано палатки, маси и всякакви къмпинг джунджурии. Идеята е да прекарате нощта там, а не да се установявате! Оставяте колата някъде, където шумът от двигателя и фаровете да не притеснят някоя особа, която страда от безсъние. Грабвате спалните чували, ако не можете да живеете без нещо, толкова наложително, взимате и него. Влизате и намирате най-удобното място да се настаните.

Правило номер 5: Бягайте бързо!

Всеки според целите си. Ако идеята ви е била да пренощувате и да се изнижете тихомълком - нека е по-рано (оставяте настрана дилемите редно – нередно). Ако все пак искате да останете, молите се хората да са разбрани, плащате си, казвате, че ще останете още време и се настанявате официално.

За наш късмет, французойката се оказа много разбрана. Каквото и да й казвахме, повтаряше само „I know, I know!” Разминахме се дори без мъмрене, което не е гаранция как ще протече сутринта при вас.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин