Как да си направим каравана? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да си направим каравана?
Как да си направим каравана?
Снимка: Caters News Agency

Да превърнеш стар микробус в каравана с двуетажни легла, маса за хранене и кухненски бокс – правят го двойка англичани и си обикалят с него.

37-годишният радио инженер Джак Райчънс и приятелката му трансформират Мерцедес Спринтер, произведен през 2012 година. 38-годишната Люси Хиджис, която е звуков инженер, всъщност е „мозъка на проекта“.

Семейството живeещо в Оксфорд, сега предпочита напълно оборудвания автомобил, който струва 8 000 лири, пред собствената си къща.

Ванът разполага с двуетажни легла, маса за хранене и столове, печка на газ, електроснабдяване и отопление.

Как да си направим каравана?
Снимка: Caters News Agency

Родителите, които така и не успяват да намерят кемпер за нуждите на семейството си, включват своите инженерни глави, за да създадат своя ван мечта.

Как да си направим каравана?
Снимка: Caters News Agency

Крайният резултат е иновативна къща на колела, в която четиричленно семейство може да спи, да обядва и да се отпусне по време на приключенски ваканции по пътя.

Райчънс казва: „Наистина нямаше никакви микробуси на разположение, които да са подходящи за нашите изисквания. Видяхме безброй, които изглеждаха невероятно, но просто не бяха практични“.

„Най-хубавото да си направиш собствен ван е, че можеш да го пригодиш съвсем точно към собствените си изисквания и вкус“.

„Направихме ван за четиричленно семейство, което обича приключения. Основното предимство е, че ако е необходимо, можем да прекараме дни наред вътре в микробуса с две хиперактивни деца и все пак да изпитваме удоволствие“.

„Ние все още не сме се избили един друг и това също изглежда доста приятно“, отбелязва Люси.

Как да си направим каравана?
Снимка: Caters News Agency

Сега семейството е категорично: „В микробуса е по-добре, отколкото у дома. Понякога, когато е паркиран до дома ни, ние вземаме децата и прекарваме следобеда вътре.“

Проектът се превръща в мисия за цялото семейство. Родителите на Райчънс също се включват, за да оживее въображението на Люси.

Как да си направим каравана?
Снимка: Caters News Agency

Райчънс споделя: „Оформлението е изцяло дело на Люси. Тя даде идеята за подреждането на леглата вътре в микробуса и след това ние заедно направихме всичко необходимо това да се случи.

„Абсолютно всяка част на проекта ни поставяше пред нови препятствия, главоболие и грешки, които трябваше да преодоляваме. Всеки път правехме по няколко опита, но това предполагам е инженерната дейност“, допълва той.

Как да си направим каравана?
Снимка: Caters News Agency

„Ако решите достатъчно проблеми, в крайна сметка ще се сдобиете с хубав кемпер“.

Целият проект им отнема половин година всекидневна работа.

Текстът е дело на Мира Петрова. Още статии от нашите приятели списание 360° можете да четете  тук!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин