Как да вбесите стюардеса - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да вбесите стюардеса
Автор: Мария Ангелова
Как да вбесите стюардеса
Снимка: Thinkstock/Guliver

Какво да направите, ако искате да вбесите стюардеса? Своя опит споделя Моника Уилямс, която е упражнявала тази професия в продължение на три години.

1. Откажете да си изключите телефона след затваряне на вратите

Може би не знаете, но стюардесите могат да бъдат глобени със сериозна сума, ако не следят за спазване на правилата за безопасност. Така че ако искате да сложите лошо начало на отношенията си със стюардесата, откажете да прекратите разговора си и да изключите телефона си.

2. Представете си, че сте на летящ ресторант

Обикновено самолетите имат само толкова храна, колкото е достатъчна за полета. Ако се опасявате, че предвидената на борда храна може да не ви е достатъчна, запасете се със сандвич или ядки в ръчния багаж. Това, което има на борда, е приготвено на земята и няма как някой да готви специално за вас според моментното ви настроение (да, не е най-прясната храна, но със сигурност е безопасна – представяте ли си какво ще стане, ако 200 души се натровят едновременно?)

3. Представете си, че сте на летяща забавачница

Дългият полет е идеалното време да наваксате с последните серии от любимия си сериал, но това не означава, че трябва да оставите детето си да търчи по пътеката между седалките и да си играе с копчето за повикване на стюардесата.

4. Питайте над кой град летим в момента

Аз съм стюардеса, не екскурзовод! Нямам никаква идея над кой град летим.

5. Побутвайте ни с пръст

Бихте ли побутнали с пръст сервитьорка в ресторант, ако искате чаша вода? Тогава защо смятате, че няма проблем да побутвате нас? Освен това представете си ситуацията - вие сте седнали, стюардесата е права. Вероятността да я бутнете на неподходящо място е огромна. Тъй че дръжте пръстите си надалеч!

6. Довлачете свръхнатъпкания си и свръхтежък куфар от дома си до летището, след това в самолета и накрая кажете, че не можете да го качите в багажника над главата си.

Технически погледнато, и 50-килограмовата стюардеса не може. Първо, тя не е Херкулес. Второ, много авиокомпании забраняват на служителите си да вдигат куфарите на пътници заради възможността от трудова злополука, която застраховката им не покрива. Вие сте опаковали този багаж, вие си го вдигнете!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин