Какво да не пропускате, когато сте в Сеул - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво да не пропускате, когато сте в Сеул
Автор: Елена Исаева

Основното, което вълнува всички туристи, когато посещават дадено място е неговите забележителности, атракции, история, култура, национална традиционна кухня и всичко свързано с традициите и обичаите на дадена страна или град.

Сеул определено е сред един от най-колоритните градове в тази част на Азия, а може би и в целия свят. Той има богата и интересна история, колоритни обичаи, вкусна кухня, макар и малко нетрадиционна за нашите разбирания и куп атракции и забавления, които туристите търсят и посещават. Определено по тези критерии отново мога да дам оценка 9 или 10, тъй като наистина градът разполага с голямо разнообразие от тези неща.

Какво да не пропускате, когато сте в Сеул
Снимка: pixabay.com

Кралската осанка на Сеул - Кьонбоккун определено е едно от най – посещаваните места в града. Нарекли са го Дворец, благословен от Небесата (буквалния превод на името му) и под божествената благословия преди повече от 700 години изградили близо 500 сгради с над 7000 стаи за кралското семейство, правителството и придворните люде. Днес е запазена само част от този чудовищен по размери комплекс, в която има и няколко музея. Всяка година от тук минават повече от един милион посетители, което е наистина впечатляващо и го прави един от най – посещаваните азиатски дворци.

Друго много предпочитано място от туристите, а и от местните е Namsan или просто N Seoul Tower е телевизионна кула, от която се разкрива една от най-красивите панорами към столицата и близката планина Намсан, от където идва и името на самата кула. Кулата разполага с панорамна площадка, няколко ресторанта и дигитална обсерватория, а нощем на нея се прожектира много интересно и цветно светлинно шоу.

Когато говорим за корейски традиции, няма как да не споменем и това място, което също е сред най-интересните атракции на града - Традиционният квартал Инса-Дон (Insa-dong). Това наистина може да се каже, че е едно от най-традиционните места в Сеул, запазило духа на миналото, когато още жените са носели носии, а мъжете са яздели коне. Тук местната кухня е на много високо ниво, чайните са пълни, а арт магазините преливат от интересно корейско изкуство, което определено не е за изпускане. В неделя Инса-Дон става изцяло пешеходна зона, а на открито се вихрят улични артисти. Определено градът заслужава 10-ка по показателите за атракции и забележителности, дори само гледайки това колоритно място.

Градските стени на Сеул също са често посещавано място в града. Първоят им строеж е започнал още през 1396 г. Градските стени са дълги над 18 км и на повечето места са високи между 7 и 8 метра. Днес можете да се посетят шест от осемте оригинални порти, през които някога се е влизало в града.

Какво да не пропускате, когато сте в Сеул
Снимка: pixabay.com

Забележителностите и местата, които трябва да се посетят в града наистина са много и за всеки по нещо. Тук определено е най – добре всеки турист да разполага с подробен пътеводител на града, за да може да обиколи всичко, което иска.

Изкуствтото също е на почит в града. Има различни музеи, галерии и дори много интересен и иновативен център по изкуствата.

Музеят за съвременно изкуство в Сеул е сред най – посещаваните музеи в града. Той всъщност е само едно от четирите клона на едноименния музеен комплекс.

Идеята за създаване на такъв център е създадена още през 1986 г. В същото време в Квачон е открит клон, но поради неуспешно географско разположение, само няколко посетиха музея, след което бе решено да потърси друга структура. Новият отдел беше открит в централната част на Сеул, на мястото на бившата сграда на командването на отбраната на Корея.

Музеят на модерното изкуство в Сеул има повече от уникален дизайн, който е базиран на концепцията за "маданг". В Корея тази дума се ползва за сравнително малки дворове в сграда, в която има естествена светлина, която създава усещане за допълнително пространство.

Музеят е и на много удобно място. До там има метро, автобус, а и голяма част от туристическите агенции предлагат трансфер. Определено е място, което не бива да се пропуска.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин