Какво да не пропускате в Стокхолм? – 2 част - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво да не пропускате в Стокхолм? – 2 част
Автор: Елена Исаева

Стокхолм, столицата на Швеция, е град, известен със своята богата история, зашеметяваща архитектура, жизнена култура и красива природна среда. Разположен на поредица от острови в Балтийско море, Стокхолм предлага уникална комбинация от модерност и традиция, което го прави задължителна дестинация за туристите.

 

Шведски исторически музей: Потопете се в богатото минало на Швеция в този музей, включващ изложби на викингски артефакти, средновековни съкровища и историята на шведските кралски особи.

Какво да не пропускате в Стокхолм? – 2 част
Снимка: pixabay.com

Църквата Riddarholmen: Тази църква от 13-ти век е последното място за почивка на много шведски монарси и е известна със своите красиви кули и средновековна архитектура.

Модерно изкуство в стокхолмското метро: Метросистемата на Стокхолм често е наричана „най-дългата художествена галерия в света“ поради впечатляващата си колекция от произведения на изкуството в различни станции. Качете се на метрото, за да се насладите на цветните и провокиращи мисли инсталации.

Хапване от шведска кухня: Опитайте традиционни шведски ястия като кюфтета, гравлакс, херинга и шведска маса в местните ресторанти и кафенета.

Icebar Stockholm: Отпуснете се (буквално) в Icebar Stockholm, където всичко, включително чашите, е направено от лед. Насладете се на питие при минусови температури в уникална среда на ледена скулптура.

Природен резерват Nacka: Само на кратко пътуване с ферибот от центъра на Стокхолм, природният резерват Nacka предлага туристически пътеки, спокойни езера и спокойно бягство от оживения град.

Стокхолмска обществена библиотека: Възхитете се на архитектурата и интериора на тази библиотека, проектирана от Гунар Асплунд. Това е шедьовър на функционалистката архитектура.

Какво да не пропускате в Стокхолм? – 2 част
Снимка: pixabay.com

Нобелов център за мир: Разгледайте историята на Нобеловата награда за мир и лауреатите, които са направили значителен принос за мира и дипломацията.

Разходете се с колело през града: Стокхолм е благоприятен за велосипедисти град с множество велосипедни алеи и опции за наемане. Колоезденето е отличен начин да разгледате града и неговите квартали.

Екологично разглеждане на забележителности: Стокхолм е известен със своя ангажимент към устойчивостта. Помислете за екологични възможности за разглеждане на забележителности като обиколки с електрически велосипеди и обиколки с хибриден автобус, за да намалите въглеродния си отпечатък.

Stockholm Waterfront Congress Centre: Дори и да не присъствате на събитие тук, поразителната архитектура на този крайбрежен конферентен център си заслужава да бъде посетена.

Кралската опера: Гледайте балетно или оперно представление в Кралската опера, известна със своите впечатляващи продукции и елегантна обстановка.

Hötorgshallen Food Hall: Потопете се в шведските кулинарни изкушения, като разгледате щандовете на тази хранителна зала, където можете да намерите пресни продукти, гурме изкушения и международна кухня.

Пазаруване в Södermalm: Модерният квартал Södermalm е идеален за пазаруване, с комбинация от ретро магазини, бутици и дизайнерски магазини.

Залез в Monteliusvägen: Насладете се на красива гледка към залеза на Стария град на Стокхолм от Monteliusvägen, популярна гледна точка по протежение на живописна пешеходна пътека на Södermalm.

 

Със своята завладяваща комбинация от история, култура и природна красота, Стокхолм предлага широка гама от атракции и преживявания, които пътниците да изследват и да им се насладят. Независимо дали се интересувате от история, изкуство, кухня или просто се наслаждавате на спиращата дъха природа, Стокхолм има какво да предложи на всеки посетител.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин