Какво да посетим в Южна Америка - 9 задължителни дестинации - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво да посетим в Южна Америка - 9 задължителни дестинации
Автор: Peika.bg
Какво да посетим в Южна Америка - 9 задължителни дестинации
Снимка: Douglas Scortegagna

Южна Америка е един контрастен, различен и незабравим континент, където всеки пътешественик може да намери нещо за себе си, назависимо дали става дума за път, гледка, история или ритъм.


Когато стане въпрос за Южна Америка, възможностите за туризъм са наистина безкрайни и вероятно всичките започват от Мачу Пикчу.

За разнообразие, в този материал пропускаме този обект, но ви предлагаме да видите кои са другите най-основни 9 дестинации в Латинска Америка, които да посетите, ако имате тази възможност.

1. Патагония

38176

Патагония е невероятно и незабравимо изживяване дори за опитни пътешественици. Някои от най-красивите пейзажи на света са в тази огромна област, която се простира на територията на Аржентина и Чили. За да усетите духа на Патагония, трябва да отделите поне една седмица за пътуване там.

2. Фавелите на Рио

За щастие, в наши дни вече има опознавателен е тур, благодарение на който да видите неща, които преди десетина години бяха недостъпни. Около Световното първенство по футбол през 2014 г. полицията се погрижи да омиротвори гетата на бразилската столица и очевидно успя, поне до някакви търпими равнища, защото сега там се провеждат специализирани турове. Все пак, за да разгледате фавелите на Рио, трябва задължително да имате водач.

3. Футболът

Футболът е религия на този континент. В Южна Америка цели поколения са фенове на един и същи отбор, а играта обединява емоциите на бедни и богати. Атмосферата по стадионите е страхотна, феновете са шумни и колоритни, а играчите са известни с уменията си. Въобще, не може да твърдите, че сте били в Латинска Америка, без да сте ходили на мач.

4. Андите

Тази впечатляваща планинска верига има красиви гледки и страхотни възможности за зимни спортове, които дори са доста по-евтини от европейските курорти.

5. Пътят на смъртта

38178

Този път в Боливия е едновременно един от най-опасните и най-популярните за колоездачите от цял свят. Определено маршрутът е за любители на силните усещания, защото името на пътя не е случайно. Научете повече за пътя тук.

6. Хуайхуаш

Тази пътека на инките в Перу е много известна за планински туризъм, защото извежда високо в Андите и предоставя страхотна гледка. Въпреки това, маршрутът е доста труден и случайни хора по него няма.

7. Амазонската гора

38174

Тази огромна джунгла е дом на какви ли не животински и растителни видове, както и на последните останали автентични индиански племена. Ако искате да усетите дивия дух на този континент, Амазония е задължителна дестинация.

8. Ръба на света

В Баньос, Еквадор, има стара дървена къща, която стана известна от социалните мрежи. Интересното е, че тази къща е качена на дърво, а под нея има люлка и цялостното усещане е на идилия, която може да съществува само на ръба на света....

9. Анхел

38177

Водопадите Анхел (или Керепакупай ) във Венецуела са най-високите в света, но са доста по-слабо посещавани, в сравнение с другите световни забележителности. За да ги видите най-добре, ще трябва да прелетите над тях с хеликоптер. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин