Какво е таймшеър? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво е таймшеър?
Автор: Peika.bg
Какво е таймшеър?

Често погрешно тълкуван като нещо остаряло, което би било най-популярно през 80-те или 90-те години наХХ в. е таймшеърът.

Това е термин, за който малко пътешественици или туристи знаят, въпреки че той процъфтява и в наши дни. Какво представляват таймшарите и как това е начин да си подарите луксозна ваканция без прекомерни разходи? Продължавайте да четете и ще разберете!

Накратко, таймшеър представлява да имаш имот или ваканционна къща, собственост на множество хора. Те правят споразумения помежду си как ще прекарат да разделят времето си там и по този начин си подаряват лукс без всички големи разходи, свързани с него.

Всичко се дели между колкото и много собственици да са инвестирали в съответния имот. Следователно в дългосрочен план се харчи по-малко на почивка, особено ако редовно използвате имота си за временно ползване. Най-големият разход би бил наемната или покупната цена на имота, тогава всичко е свързано с поддръжка, но това е разделено между всички собственици. Разделяте отговорностите и разходите толкова, колкото и самата собственост.

Защо споделянето на време би било класифицирано като луксозно пътуване?

През 2015 г. таймшеър беше бизнес на стойност 8 млрд. долара и тези годишни приходи само се увеличиха оттогава. Това, което започна като пътуване през 1969 г., се превърна в луксозно изживяване за всички участници. Как? Таймшарите имат за цел да премахнат стреса от вземането на решение за място за почивка или кратко бягство. Най-често срещан е фиксираният таймшеър, което означава, че семейства, неженени или двойки могат да изберат една и съща седмица или месец от годината, за да отидат в общия си имот. През това време те носят отговорност за разходите, докато колегите им собственици зачитат неприкосновеността на личния живот и очакват да се насладят на своето спокойствие.

Толкова много хора отиват без годишна ваканция поради работа или се налага да работят твърде много, за да измислят парите за това къде искат да отидат. Въпреки това, споделянето на време може да гарантира бягство, някъде удобствата вече са платени и разходите вече са поети. Семействата могат да спестят хиляди за период от години със споделена дестинация за почивка. Следователно, защо споделянето на време би било класифицирано като луксозно пътуване.

Къде искате да отидете?

Каква е вашата идея за луксозно изживяване и страхотна ваканция? Би ли бил красив остров, където слънцето залязва прекрасно над океана? Или бихте ли предпочели планините Пиренеи във всичките им снежни чудеса? Какво ще кажете някъде, където бихте могли да изпитате преживявания, изпълващи ви с адреналин, които никога не бихте си представяли по друг начин? Таймшарите са навсякъде, така че лесно бихте могли да намерите ваканционен дом, който да купите и споделите на някоя от идеалните ви дестинации за пътуване. Къде искам да отида? е вашият първи, основният и най-важен въпрос, на който да си отговорите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин