Какво може да видите в Пекин? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво може да видите в Пекин?
Автор: Елена Исаева

Китай, официално известен като Китайската народна република, е държава, разположена в Източна Азия. Това е най-населената страна в света с население от над 1,4 милиарда души. Китай има богата история, която датира от над 5000 години и има значителен принос в изкуството, литературата, философията, науката и технологиите.

Страната претърпя значително икономическо развитие през последните няколко десетилетия, като правителството прилага политики, които доведоха до превръщането на Китай във втората по големина икономика в света. Китай е известен и с уникалната си политическа система, като страната се ръководи от Китайската комунистическа партия.Китай е голяма и разнообразна страна с 56 етнически групи, като китайците Хан са най-голямата група. Китайският мандарин е официалният език, но има много други диалекти, които се говорят в цялата страна. Страната има богато културно наследство с традиционни китайски фестивали, изкуство, музика и кухня, популярни както в страната, така и в чужбина.

Какво може да видите в Пекин?
Снимка: pixabay.com

Големите градове на Китай включват Пекин, Шанхай, Гуанджоу и Шенжен, а страната е дом на много известни забележителности и туристически дестинации като Великата китайска стена, Забранения град и Теракотената армия.

Пекин, столицата на Китай, е оживен метрополис с богато културно и историческо наследство. Ето някои от най-добрите неща, които трябва да видите и правите в Пекин:

Великата китайска стена: Атракция, която трябва да се види, Великата китайска стена е една от най-емблематичните забележителности в света. Можете да се разходите по стената, да вземете кабинков лифт или да посетите една от многото секции на стената, които са отворени за посетители.

Какво може да видите в Пекин?
Снимка: pixabay.com

Забраненият град: Разположен в сърцето на Пекин, Забраненият град е императорски дворцов комплекс, който датира от времето на династията Мин. Той е обект на световното наследство на ЮНЕСКО и една от най-популярните туристически атракции в Пекин.

Площад Тянанмън: Най-големият обществен площад в света, площад Тянанмън е дом на редица важни забележителности, включително портата Тянанмън, Паметника на народните герои и Мавзолея на Мао Цзедун.

Храмът на рая: Шедьовър на архитектурата от епохата Мин, Храмът на рая е комплекс от религиозни сгради и градини, където някога императорите са извършвали жертвени церемонии.

Летен дворец: Разтегателна императорска градина в западните предградия на Пекин, Летният дворец е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, който включва езера, павилиони, храмове и мостове.

Hutongs: Това са традиционни пекински алеи, които са дом на различни магазини, ресторанти и жилищни домове. Можете да разгледате хутонгите пеша или с рикша.

Национален стадион в Пекин (Птиче гнездо): Построен за Летните олимпийски игри през 2008 г., Националният стадион в Пекин е емблематична забележителност, превърнала се в символ на съвременния Пекин.

Столичен музей: Задължително посещение за любителите на историята, Столичният музей съхранява впечатляваща колекция от древни китайски артефакти, включително керамика, нефрит и бронз.

Пекинска опера: Традиционна форма на китайски театър, Пекинската опера е цветно и силно стилизирано представление, което включва пеене, танци и акробатика.

Улична храна: Пекин е известен със своята улична храна, която включва всичко от солени кнедли и юфка до сладки десерти като jianbing (вид китайска палачинка). Можете да намерите улични продавачи на храна из целия град, но най-добрите места да опитате са нощните пазари като Wangfujing Snack Street.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин