Какво можете да видите в Савана? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво можете да видите в Савана?
Автор: Елена Исаева

Савана, Джорджия, е очарователен южен град, известен със своя исторически чар, живописна красота и богато културно наследство. Със своите калдъръмени улици, предвоенна архитектура и тучни паркове, Савана предлага на посетителите уникална комбинация от история, природа и модерни атракции. В това ръководство от 540 думи ще ви отведем на пътешествие през някои от най-завладяващите забележителности, които Савана може да предложи.

Историческият район на Савана е сърцето и душата на града, известен със своята добре запазена архитектура от 18-ти и 19-ти век. Разходете се по калдъръмените улици и се възхищавайте на историческите домове, поддържаните градини и историческите площади, които придават на района уникалния му характер. Паркът Форсайт с емблематичния си фонтан Форсайт и покрити с испански мъх дъбове е място, което трябва да посетите в историческия квартал.

Какво можете да видите в Савана?
Снимка: pixabay.com

Покривайки 30 акра, Forsyth Park е най-голямото и най-емблематичното зелено пространство в Савана. Това е не само център за местните жители, където да се насладят на пикници и дейности на открито, но и място за събиране на посетители. Фонтанът Forsyth, вдъхновен от Place de la Concorde в Париж, служи като централен елемент и популярно място за снимки. Паркът е домакин на събития, концерти и фестивали през цялата година.

River Street, минаваща покрай река Savannah, е оживена крайбрежна улица, пълна с магазини, ресторанти и развлечения. Разходете се по калдъръмената улица, насладете се на ресторанти на брега и пазарувайте уникални подаръци в очарователните бутици. River Street също предлага живописна гледка към реката и моста Talmadge Memorial.

Отвъд River Street, Savannah Riverfront е оживен район, където можете да правите круизи с речни лодки, да се наслаждавате на музика на живо и да изследвате исторически забележителности като статуята на Waving Girl и олимпийския котел от летните олимпийски игри през 1996 г.

Савана е известна със своите 22 исторически площада, всеки със собствен характер и чар. Някои от най-забележителните площади включват площад Chippewa, където са заснети известните сцени на пейка от филма „Форест Гъмп“, и площад Telfair, където се намира Академията за изкуства и науки Telfair.

Градът е осеян с исторически домове и музеи, които предлагат поглед към миналото на Савана. Посетете Owens-Thomas House, имение в регентски стил, представящо изящна архитектура и старинни мебели. Родното място на Джулиет Гордън Лоу, домът от детството на основателката на момичетата скаути, е друг завладяващ исторически обект.

Тази зашеметяваща готическа възрожденска катедрала е шедьовър на архитектурата и изкуството. Неговите сложни витражи, мраморен олтар и високи сводести тавани го правят спиращо дъха място за посещение, независимо дали за поклонение или за възхищение на красотата му.

Стана известно с романа „Полунощ в градината на доброто и злото“, гробището Бонавентура е призрачно красиво място с покрити с мъх дървета, богато украсени статуи и сложни надгробни камъни. Направете обиколка с екскурзовод, за да научите повече за неговата история и известни жители.

Разположен точно извън Савана, историческият обект Wormsloe е известен със своята впечатляваща алея, облицована с живи дъбови дървета, покрити с испански мъх. Това е спокойно и живописно място както за любителите на природата, така и за любителите на историята.

На кратко разстояние с кола от Савана, остров Тайби предлага красиви плажове, дейности на открито като каякинг и обиколки с делфини, както и историческия фар и музей на остров Тайби.

 

Какво можете да видите в Савана?
Снимка: pixabay.com

Съчетанието от история, природна красота и южняшко гостоприемство на Савана създава завладяващо изживяване за посетителите. Независимо дали се скитате из историческите му площади, наслаждавате се на храна край реката или изследвате богатото му културно наследство, Савана предлага топла и гостоприемна дестинация, която оставя трайно впечатление на всички, които го посещават.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин