Какво трябва да знаете, ако планувате пътуване във Франция? - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво трябва да знаете, ако планувате пътуване във Франция?
Автор: Peika.bg
Какво трябва да знаете, ако планувате пътуване във Франция?

Летният сезон пристигна във Франция и страната се подготвя за приток на посетители, за да стартира своите туристически и хотелиерски сектори.

Тази седмица страната навлезе в четвъртата си и последна фаза на своя постепенно прекратяване на ограниченията за заключване. Лувърът посреща посетители, Айфеловата кула се готви да отвори отново и вечерите на закрито се завръщат. Ако планирате да посетите Франция, ето преглед на настоящите ограничения и какво можете да очаквате от пътуването си.

Мога ли да пътувам до Франция от ЕС?

Франция е приела цифровия сертификат COVID-19 на ЕС, който улеснява връщането на свободното движение през съюза. Това е цифрово или хартиено удостоверение, което показва, че притежателят отговаря на условията за пътуване: напълно е ваксиниран (последната доза, приложена поне 14 дни преди заминаването), или се е възстановил от COVID-19, или има отрицателен резултат от COVID-19 от PCR или антигенен тест, направен в рамките на 48 часа след пътуването.

Идвайки от държава от ЕС с добра епидемиологична ситуация, която е зона, класифицирана в зелено в системата на светофара на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията, не е необходимо да представяте цифров сертификат COVID за пътуване до Франция.

Трябва ли децата да бъдат ваксинирани, за да влязат във Франция?

Не, но децата на възраст между 11 и 18 години трябва да представят отрицателен PCR или антигенен тест, за да пътуват до Франция.

Мога ли да се тествам във Франция?

Много страни, включително САЩ, изискват от пътниците да представят отрицателен резултат от теста за COVID-19, преди да се качат в полета си за вкъщи от международно пътуване. Както PCR, така и антигенните тестове са широко достъпни във Франция.

Какво е отворено във Франция?

Франция вече е на последния етап от четириетапното си отваряне. Националният вечерен час приключи и маските вече не се изискват на открито, но все пак ще трябва да имате такъв, когато влизате в затворени обществени пространства, както и в обществения транспорт и в претъпкани открити зони.

Местните власти вече могат да решат какви ограничения да се приложат, така че проверете предварително, за да разберете какви са местните ограничения в региона, в който пътувате, защото те може да са различни. Les Landes в южната част на Франция например забави преминаването към финалния етап на блокиране до 6 юли, но като цяло ситуацията е координирана в цялата страна.

Откритите тераси за хранене в кафенета, ресторанти и барове се завърнаха във Франция, а храненето на закрито отново е с капацитет 50% с ограничение от шест души на маса. Хората вече могат да посещават Лувъра, тъй като културни забележителности, концертни зали, театри и музеи приветстват посетителите обратно. Айфеловата кула, която е затворена от октомври, ще отвори отново на 16 юли. Магазините и пазарите също са отворени, макар и с налични указания.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин