Какво задължително да посетим в Копенхаген? - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво задължително да посетим в Копенхаген?
Автор: Peika.bg
Какво задължително да посетим в Копенхаген?
Снимка: John Anes/Flickr

 Даваме ви 11 причини да изберете Копенхаген за следващото си пътешествие.

Със своятa близо 1000-годишна история, градът определено има какво да предложи. Замъци, музеи, приказни градини - тук сме събрали един от най-значимите и интересни места в датския град.

1. Парк Тиволи – Прекрасно място за почивка и дълги разходки. Тук архитектурата и растителният свят са в приказна симбиоза. А вечер всичко потъва в романтични светлини. Намира се само на няколко минути пеша от кметството. Близо е и до Централната гара, така че можете да започнете разходката си именно от парка.

45560

2. Статуята на Малката русалка – Легендарната скулптура от бронз и гранит вдъхновена от едноименната приказка на Ханс Кристиан Андерсен е вече на цели 103 години. В Копенхаген има няколко нейни копия, но най-сполучлива е статуята на пристанището на града.

45561

3. Нюхавн 
- красивият провлак е дълъг няколкостотин метра и съществува от 14 век. Прокопан е с идеята да свързва градската част с морето. От двете му страни са разположени старинни цветни постройки. Нюхавн изпълнява и ролята на красив пристанищен музей. Ако желаете да видите старинни кораби и лодки - това е мястото.

45565

4. Дворецът Амалиенборг - Това е основната резиденция на кралското семейство. Въпреки това посетителите могат да разгледат някои от стаите, които не се ползват ежедневно.

45564

5. Националния музей – Тук можете да видите какъв е бил животът по тези земи от праисторията до наши дни. Ще ви трябва около един следобед, за да разгледате основната експозиция. За хората, които не разполагат с много време, има съкратена обиколка, в която могат сами да разгледат около 10 000 артефакта само за около час.

45569

6. Датска национална галерия – Това е единственото място, където можете да намерите западно изкуство на около 700 години и културна история под един покрив. В галерията ще можете да сравните класическото, модерното и съвременното изкуство.

45562

7. Улица Строгет – Това е най-дългата пешеходна улица в света, а около нея е разположена зоната за пазаруване на Копенхаген. На нея можете да откриете всичко от нискобюджетни вериги до световноизвестни марки.

45566

8. Кръглата кула – Тя е една от най-старите функциониращи обсерватории в Европа. Хората гледат към звездите оттук още от 1642г. Кулата има и външна платформа, от която се открива великолепна гледка към част от Копенхаген. За да стигнете до там трябва да минете по спиралообразен коридор, който бавно се стеснява към върха.

45570

9. Увеселителен парк Бакен - най-старият увеселителен парк в света. Разположен е сред зеленината на 400-годишни дървета. Тук можете да се забавлявате на над 100 атракциона - влакчета, виенско колело, високи кули и още екстремни преживявания.

45568

10. Датски национален аквариум „Синята планета“– най-големият аквариум в Северна Европа. В него можете да видите как плуват акули, змиорки, пирани, анаконди и други водни обитатели.

45567

11. Дворецът Кристиансборг Палас – почти 1000 години тук се помещава парламентът на страната. Това е мястото, на което кралете приемат короната и правят своите сватби. Дворецът е отворен за посещения. 

45563

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин