Къщата на ужасите в САЩ - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къщата на ужасите в САЩ
Автор: Peika.bg
Къщата на ужасите в САЩ

Идеята за обитавана от зли духове къща, в която има извършено брутално убийство, е дала на хорър жанра толкова много сюжети, че вече е почти изтъркана.

Интересен факт е обаче, че самата идея за „къща на ужасите“ се основава на градската легенда за Ужаса от Амитивил (град в САЩ).

Когато през 1977 г. семейство Лутц купува къща в малкия град Амитивил, те все още не знаят, че няколко години по-рано там Бъч Дефео убива майка си, баща си, двамата си братя и двете си сестри.

Впоследствие новонанеслото се семейство се изнася от къщата само 28 дни, след като се е нанесо там. Причината за това е, че те са тероризирани от същите демонични сили, които били обладали и Бъч, преди да убие семейството си.

Фактите около истинската история, която се крие зад зловещите стени на къщата, са размити от невероятните легенди за демонично, паранормално присъствие, които се дължат на книгата „Ужасът в Амитивил“ и филмите, създадени по нея.

Убийството се случва точно преди 43 години на
 – 13 ноември 1974 г. Тогава полицията намира 6 от членовете на семейство Дефео брутално разстреляни, след като най-големият син на семейството – Роналд Дефео-младши по прякор Буч, се обадил, за да съобщи за случилото се. Въпреки красноречивата му скръб, скоро вниманието на полицията се насочва към него като извършител, а по-късно самият той разказал, че дяволът го е накарал да убие всички.

В наши дни къщата е необитаема, но все още предизвиква интереса на туристи и любители на смразяващите кръвта истории и изживявания. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин