KidZania - където децата си играят на големи - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
KidZania - където децата си играят на големи
Автор: Peika.bg
KidZania - където децата си играят на големи
Снимка: KidZania

KidZania е новаторска концепция, която е привлекателна за децата, предлагайки най-доброто учебно изживяване чрез ролеви игри в град с малки размери на закрито със собствена икономика.

KidZania е интерактивен град, създаден за деца от 1 до 14 години, който съчетава вдъхновение, забавление и учене чрез реалистични ролеви игри. Децата могат самостоятелно да изследват мащабен закрит град от над 7000 квадратни метра с повече от 100 вълнуващи професии, които могат да опитат.

Подхранван от естественото желание на детето да създава и изследва, KidZania е чудесно забавление и учене, което го прави една от най-прогресивните концепции за семейно забавление в света днес.

Чрез ултрареалистични ролеви игри децата научават за различни професии, вътрешното устройство на града и концепцията за управление на парите. Всяко изживяване е предназначено да даде възможност на децата, като им даде увереност да бъдат най-добрата версия на себе си и вдъхновение да бъдат страхотни граждани на света. 

Всяко съоръжение на KidZania предлага преживявания, които са подходящи за всеки регион, култура и география чрез професии, забавления и храна. На всяко място KidZania използва забавление и учене в реалния свят, за да подготви децата за един по-добър свят.

Физическото пространство, в което всеки мегаполис на KidZania оживява, е изработена реплика на типичен град с детски размери. Планът на града е една голяма среда, съставена от много малки среди, възпроизвеждащи тематичен микс от индустриални сектори. Това е мястото, където градът оживява.

Местата за ролеви игри включват болница, полицейски участък, пожарна, супермаркет, салон за красота, радио, театър и още много други. В допълнение, посетителите ще намерят места, посветени на Храни и напитки, Мърчандайзинг и медии, създавайки широка гама от градски среди, заведения и дейности, за да се насладят на пълното изживяване на KidZania.

KidZania подкрепя учебните цели за финансова грамотност, като допринася за разбирането на икономическия цикъл от детето. Всеки град на KidZania работи със собствена валута, наречена „kidZo“, която позволява на участниците да научат за паричното управление, като печелят kidZos чрез работа, позволявайки им да придобиват стоки и услуги като клиенти, спестявайки в банкови сметки, инвестирайки дългосрочно, плащайки данъци и давайки обратно към общността чрез дарения.

Учене чрез преживяване

KidZania е място за учене под формата на игри. Техният педагогически подход е учене чрез преживяване, ангажиран да насърчава, развива и укрепва експертните познания, умения и ценности на децата чрез ролева игра, като същевременно предоставя учебни и забавни дейности на децата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин