5 фестивала в България подходящи за деца - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 фестивала в България подходящи за деца
Автор: Елена Исаева

Ако се чудите къде още може да заведете децата си, освен в някой град или селце, то разнообразете, както тяхното така и вашето ежедневие с нещо забавно, цветно и различно, като например някой фестивал или празник, който се провежда у нас. А те са много и всичките интересни. В статията ще ви запозная с 5 от най-известните и посещавани фестивали.

Кукерски фестивал Сурва, Перник – този фестивал освен на вашите деца ще се хареса много и на вас. Това е един много обичан празник не само от перничани, но и от всички българи. Тук ще видите различни красиви кукерски маски и костюми, ще се насладите на интересните кукерски танци, с които се прогонват злите сили и ще се потопите в един магичен и мистичен свят, който наистина няма аналог никъде по света. Кукерският празник се провежда всяка година в края на месец януари. Подарете си това уникално изживяване поне веднъж.

5 фестивала в България подходящи за деца
Снимка: Елена Исаева

Фестивал на розата, Казанлък – друго прекрасно усещане, което може да подарите на децата си и на вас е цветният и ароматен празник на розата. Той ще ви очарова освен с приятен аромат и с много различни цветове и видове рози, коя от коя по-красива. Това е една цветна феерия, която ще ви пренесе в съвсем друг приказен свят.

Фестивал на пясъчните фигури, Бургас – той се е превърнал в един от символите на Бургас. Тук може да се насладите на всякакви фигури от пясък, които са просто уникални със своята детайлност, размери и въображение. Фестивалът се открива още в началото на месец юли и продължава до септември. Определено е нещо, което заслужава вашето внимание. Някои от статуите достигат до цели 8 метра височина, впечатляващо, нали?

Парад на хвърчилата, Варна в морската ни столица определено се провежда един от най-интересните и забавни паради – този на хвърчилата. Обикновено се състои в средата на месец август, като на него могат да се видят най-различни форми, размери и цветове на хвърчилата. Децата много ще се забавляват на този красив и цветен парад, а нека си признаем и вое също.

5 фестивала в България подходящи за деца
Снимка: Елена Исаева

Шоуто „Свук и светлина“, Велико Търново – в старата българска столица Велико Търново, освен всичко, на което може да се насладите като крепостта, църкви и много други интересни забележителности, не пропускайте и това уникално светлинно и звуково шоу. То се провежда на празници като 3 март, 6 и 22 септември, около Коледа и Нова година и други. Шоуто разказва за трагичната, но смела съдба на българите, падайки под турско робство. Цветната феерия и различните уникални мелодии галят всички сетива и определено ще се харесат, както на малки, така и на големи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин