Килим от цветя и кръпки ще цъфне в Смолян - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Килим от цветя и кръпки ще цъфне в Смолян

Поляна от стотици цветя върху кръпки ще цъфне в Смолян в края на месец юни. По време на Фестивала на дивите цветя в Родопите паното „Поляна от кръпки“, съшито от отделни квадратчета с любими цветя, ще събере на едно място любимите български цветя.


Стотици любители на природата от цялата страна, сред които най-вече деца, се включиха в създаването на цветна поляна, като изобразиха любимото си цвете, срещащо се в тяхното населено място.

Идеята на китния килим е да бъде изработен от съшиването на парчета плат, изрисувани, избродирани или апликирани от участници от цялата страна, като всяка “кръпка” изобразява интересно диво цвете от местната флора.

В създаването на цветния килим активно участваха учениците от Професионална гимназия за приложни изкуства – гр. Смолян. Може да се включи всеки - достатъчно е да направи текстилен квадрат 15х15 см с диво цвете, което се среща в района, където живее.

Художественото пано „Поляна от кръпки“ ще може да бъде видяно от гостите на Фестивал на дивите цветя от 24 юни 2013 г. в Смолян в Градска галерия „Петър Стайков”. Поляната от цветни кръпки се осъществява от сдружение „Екоорганизация – Родопи“ и Българска фондация Биоразнообразие по проект „Цветна Европа” на международната организация Плантлайф Интернешънъл. Подробности как да участвате със свое цвете - тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин