Китайските власти се изправят срещу Коледа - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Китайските власти се изправят срещу Коледа
Автор: Peika.bg
Китайските власти се изправят срещу Коледа

Ето нещо малко странно, което се случва в Китай.

Там най-малко 4 града и един цял район са забранили коледната украса по улиците тази година. Освен това християнските черкви са били предупредени да не пускат деца по време на коледните празници, а най-малко 10 училища из цялата страна са забранили да се празнува Коледа в сградите им.

В по-голямата част от Китай масовото коледно пазаруване и размяна на подаръци са широко разпространени, но от най-високо политическо равнище в управляващата комунистическа партия се задава тон да се набляга на традиционната китайска култура.

При управлението на президента Си Цзинпин потискането на религията е системна практика, която твърдо се изправя срещу Дядо Коледа и традицията на християнския празник.

Трудно е да се получи цялостна представа колко широко разпространени са забраните да се празнува Коледа, но изследователи казват, че тези забрани се засилват при управлението на Си. Изглежда, че няма централно организиран поход срещу Дядо Коледа, а по-скоро засилваща се съпротива срещу чуждестранните традиции от страна на местни власти, които се стремят да подкрепят вълната от нарастващия културен национализъм.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин