Класацията на 10-те най-популярни туристически атракции в Европа - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Класацията на 10-те най-популярни туристически атракции в Европа
Автор: Peika.bg
Класацията на 10-те най-популярни туристически атракции в Европа
Снимка: pexels

Италия, Франция, Испания, Гърция.... много места в Европа могат да се похвалят с атракции, които привличат туристи от цял свят. Но чудили ли сте се някога кое е най-ценното от всички? В края на краищата Старият континент е пълен с чудеса и история, които трудно се намират на други места.

Но как да съставим класацията на най-популярните? За да направим това, се сетихме за "Musement", които анализират над 4200 места в цяла Европа, като вземат предвид броя на отзивите, които всеки от тях има в Google.

Три латински нации доминират над всички и това не е нищо ново, но сега ще открием истинското класиране на най-добрите туристически атракции в Европа.

Фонтана ди Треви - (Рим, Италия)

На първо място в класацията за най-добрите туристически атракции в Европа откриваме фонтана ди Треви, който според анализа, извършен от "Musement", е получил над 345 000 отзива. Символ на италианския барок, желан от папа Климент XII и проектиран от архитекта Никола Салви, а по-късно и от Джузепе Панини, той посреща милиони посетители от цял свят всяка година.

Colosseo - (Рим, Италия)

Да останем в Италия, защото на второ място в тази специална класация е Колизеумът, римската арена, използвана някога за кървави битки между гладиатори, циркови представления и много други. Разположен в центъра на Рим, този театър, построен между 72 и 80 г. по заповед на император Флавий Веспасиан, може да се похвали с повече от 330 000 отзива.

Айфеловата кула - (Париж, Франция)

328 000 рецензии за един от символите на Франция и цяла Европа, а именно Айфеловата кула, поръчана за Световното изложение от 1889 г. Тази кула представлява един от архитектурните апотеози на желязото, някога презиран от французите и особено от парижани, които след това я превръщат с течение на времето в национален символ.

Лувърът - (Париж, Франция)

Извън подиума е Лувърът, който благодарение на 266 000 отзива заема четвърто място. Емблематична за пирамидата си отвън, тя помещава сред стаите си най-големите шедьоври на световното изкуство, като Мона Лиза на Леонардо, Девата на скалите и Венера Милоска. Заедно с Уфици във Флоренция, той несъмнено е най-популярният музей в Европа.

Дисниленд Париж - (Париж, Франция)

Париж в момента доминира в тази класация, като се има предвид, че на пето място откриваме омагьосания свят на Дисниленд Париж, с 259 000 рецензии. Вече повече от 30 години тази мечтана столица омагьосва възрастни, но предимно деца, уловени от възможността да се срещнат с любимите си анимационни филми за животни в "плът и кръв".

Саграда Фамилия - (Барселона, Испания)

Първата атракция, която не е в Рим или Париж, е Саграда Фамилия, недовършеният шедьовър на Антони Гауди сега символ на Барселона, най-важният каталунски град. С повече от 200 000 отзива той е една от най-посещаваните атракции в Европа благодарение на уникалния си стил. Работата по завършването му продължава дори през тези години и скоро най-накрая можем да я видим завършена.

Триумфалната арка - (Париж, Франция)

197 000 отзива за Триумфалната арка, отново в Париж. Паметник, желан от Наполеон Бонапарт, отнема 30 години, за да бъде окончателно завършен. Внушителна конструкция с височина 50 метра и ширина 45 метра (и 22 дълбочина), тя празнува победата на французите при Аустерлиц. Намира се в края на Шанз-Елизе, в центъра на площад Шарл де Гол.

Пантеона - (Рим, Италия)

Взимаме самолета и се връщаме отново в Рим, за да посетим Пантеона, на осмо място в тази специална класация. 197 000 отзива за това, което някога е било храм, където всички богове са били почитани (Пан означава всичко), той е превърнат в християнска църква през седми век, с титлата малка базилика.

Retiro Park - (Мадрид, Испания)

Единственото присъствие на Мадрид в тази класация, Retiro Park може да се похвали със 164 000 отзива. 125 хектара зеленина в центъра на Мадрид, дом на прекрасни градини и красиви фонтани, идеални за посещение през летните месеци, за да намерите сянка от кастилската жега.

Парк Гуел - (Барселона, Испания)

Последната атракция в класацията, която затваря топ 10, е парк Guell, дело на онзи гений на Антони Гауди, който в Барселона също дава Casa Batllò, друга голяма европейска атракция. Parc Guell е прекрасен и много специален парк, с хармонични форми, които се интегрират перфектно с природата. Освен това от върха на парка можете да се насладите на прекрасна гледка към града.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин