Кои авиокомпании възобновяват международните полети това лято? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои авиокомпании възобновяват международните полети това лято?
Автор: Peika.bg
Кои авиокомпании възобновяват международните полети това лято?
Снимка: pixabay

Повечето авиокомпании по света са спрели услугите си, за да посрещнат намаленото търсене от страна на пътниците, тъй като COVID-19 прекратява голяма част от пътуванията. 

Въпреки сегашните широко разпространени ограничения за пътуване, някои бавно възобновяват услугите това лято, макар и с ограничен капацитет и нови правила за социално дистанциране.

American Airlines

American Airlines възобновява трансатлантическите услуги с полети от Далас до Мадрид през май и полети до Дъблин, Лондон и Атина от Чикаго през юни. Освен това авиокомпанията ще възобнови услугите от Маями до Лима, Кито, Гуаякил, Сантяго и Сао Пауло по-късно този месец. 

Etihad Airlines

Etihad работи с правителството на ОАЕ за възобновяване на редовните пътнически полети от 16 май. 

"Нашата цел е постепенно да се върнем към по-пълния график, веднага щом е безопасно за нас, но засега полетите ни остават спрени и ще се възобновят на 16 май", заяви авиокомпанията на своя уебсайт. 

Korean Air

Air се надява да има услуги по 32 международни маршрута до юни, включително полети до Вашингтон, Сиатъл, Ванкувър, Торонто, Франкфурт, Пекин и Куала Лумпур

Qatar Airlines

Катар поддържа полети до поне 30 дестинации по време на коронавирусната криза, включително Далас и Чикаго. Постепенно ще възстанови услуги до 80 дестинации до края на юни, включително полети до Лондон, Дъблин, Манчестър и Единбург

Tap Portugal

Португалският превозвач ще възобнови редица международни полети от 18 май, включително Барселона, Брюксел, Дъблин, Лондон, Мадрид, Нюарк и Понта Делгада (Азорски острови). Очаква се още дестинации да бъдат добавени до края на лятото.

Turkish Airlines

Turkish Airlines планира да възобнови полетите до 19 държави през юни след като се вдигне забраната за пътнически полети на 28 май, съобщава Reuters. Авиокомпанията се надява да увеличи капацитета до 99 държави до септември.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин