Кои са страните, в които пенсионерите живеят най-добре? (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са страните, в които пенсионерите живеят най-добре? (част 1)
Автор: Peika.bg
Кои са страните, в които пенсионерите живеят най-добре? (част 1)

Сега ще ви представим нещо по-различно, за което рядко се замисляме – класацията на експертите от International Living за това кои са страните, където пенсионерите живеят най-добре.

Тя е направена на база на редица различни индикатори, които дават отражение върху качеството на живот. Сред тях са климатът, местната култура, разходите, здравеопазването, необходимостта от виза и други документи за чуждестранни граждани.

Вижте кои са страните, в които пенсионерите живеят най-добре:

10. Испания

Испания привлича хората с приятния си климат и слънчеви плажове. Има обаче и доста други причини, поради които тя е атрактивно место за живеене. Страната предлага едни от най-ниските разходи за живот в Западна Европа – около 2 500 долара месечно за двама души. Там към момента живеят големи чуждестранни англоговорящи групи от пенсионери.

9. Тайланд

Тайланд предлага едни от най-атрактивните програми за пенсионери. Там здравеопазването и наемът на апартамент са значително по-изгодни, отколкото в Северна Америка и в по-голямата част от Западна Европа.

8. Перу

Перу притежава множество културни и исторически атракции. Освен това обаче държавата привлича пенсионери от цял свят и с ниските разходи за живот, красивата си природа и вкусна местна кухня.

7. Португалия

Португалия е едно от най-благоприятните места за пенсиониране заради приятния си климат, дружелюбните местни хора и спокойния начин на живот. Също така английският език е широко разпространен в по-големите населени места и по крайбрежието. Освен това разходите в Португалия са значително по-ниски, отколкото в повечето страни в Западна Европа.

6. Колумбия

През последните години Колумбия успява да привлича все повече чуждестранни пенсионери с лесния достъп до виза и ниските разходи за живот. Също така здравеопазването в страната е на доста високо ниво.

Очаквайте и втора част на статията!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин