Коледна магия на Бахамите – Фестивалът „Джунканоо“ - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Коледна магия на Бахамите – Фестивалът „Джунканоо“
Автор: Елена Исаева

Бахамските острови са островна държава в Карибския басейн. Състои се от 700 коралови острова, но само 30 от тях са обитаеми. Тези райски острови са желана дестинация за много туристи.

Като чуем за Бахамите и веднага си представяме прекрасни безкрайни бели плажове, кристално изумредени води, слънце, природни паркове, градини с екзотична растителност, палми и безвремие. Тук се намират и известните плажове с розов цвят. Това е място, което определено си заслужава да бъде посетено.

Коледна магия на Бахамите – Фестивалът „Джунканоо“
Снимка: pixabay.com

 

Освен с безкрайните и чисти плажове, Бахамите ще ви изненадат с вкусна храна, приготвена основно от морски дарове. Можете да се запишете на бърз курс по гмуркане, ще имате едно изключително приключение, Бахамите са една от водещите дестинации за гмуркане и шнорхелинг в света, а морското дъно ще ви очарова с уникални гледки на корали и всякакви морски обитатели. Тук може да поплувате и с всеизвестните плуващи прасета.

Коледна магия на Бахамите – Фестивалът „Джунканоо“
Снимка: pixabay.com

Насау е най – големият град и столица на Бахамите. Градът се смята за най – желаната туристическа дестинация в региона от 60 те години на 20 век до днес. Тук има невероятни гледки, красиви плажове, предлагащи условия за уединение и релакс, ресторанти предлагащи морска храна в изобилие, както и хотели за всеки вкус и джоб. От Насау с кораб можете да достигнете до други не по – малко примамливи със своята красота острови от архипелага.

Коледна магия на Бахамите – Фестивалът „Джунканоо“
Снимка: pixabay.com

 

В столицата Насау ежегодно се провежда фестивалът Джунканоо. Това е едно незабравимо нощно карнавално празненство. Провежда се на 26 декември, точно след Коледа, както и на 1 януари, в нощта след посрещане на Нова година. Празненството продължава цяла нощ. Провежда се в два многоцветни парада, които продължават до ранните часове на следващия ден. Това са организирани групи, които се готвят цяла година за карнавала. До края на празненството изкарват само най – издръжливите и най – добре подготвените. Репетициите са дълги, избира се тема, в представянето, на която голямо значение имат и костюмите, маските, музиката и танците. Важно е да се пресъздаде идеята по най – добрия и артистично – драматичен начин, защото казузата е предизвикателна – най – добрите и най – талнтливите полуават парични награди. Вълнението е голямо, публиката е многбройна. Освен по улиците, всички прозорци, тераси и места, където може да се танцува, че и по покривите дори, кипят от емоции цяла нощ. Енергията и атмосферата са завладяващи. Получава се едно огромно ярко пъстроцветно море, което танцува в ритмите на барабаните, изработени от ярешка кожа, рогове, свирки и звънци. Настроението е проповдигнато, изживяването е неповторимо.

Коледна магия на Бахамите – Фестивалът „Джунканоо“
Снимка: pixabay.com

 

Това е една завладяваща еуфория, която оставя траен отпечатък и споменът за нея винаги предизвиква радостни емоции. Усещане, което си струва да бъде видяно, почувствано и изживяно.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин