Комплектът за оцеляване на всеки приключенец - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Комплектът за оцеляване на всеки приключенец
Автор: Peika.bg
Комплектът за оцеляване на всеки приключенец
Снимка: flickr/cmor15

Всеки себеуважаващ се приключенец трябва да цени своите безопасност и комфорт по време на път.

Именно затова препоръчваме, особено на по-често пътуващите, да си направят малък комплект за оцеляване. Той съдържа в себе си всичките онези дреболии, които правят живота ни по-лесен и могат да увеличат шанса ни за оцеляване, ако попаднем в екстремна ситуация. Те са от голямо значение и не заемат много място. Важно е този комплект да бъде едновременно максимално полезен, но и с минимален обем, който да не причини неудобство при носенето му и да ни изкуши да го оставим вкъщи.

Ето и едни от най-важните неща, които всеки приключенец трябва да носи в багажа си:

1
Лекарства

Е, не искаме да звучим като майка ви, но най-добре се подготвяйте добре преди да предприемете някое екстремно пътуване. Вземете си базови лекарства като а
лергозан (за сенна хрема и кожни алергични реакции като обриви, сърбеж, ухапване от насекоми, лекарствени и хранителни алергии); аспирин (болкоуспокояващо средство, при треска и грип, против възпаления и при ревматични и други заболявания); аналгин (за хронични, остри и силни болки след операции или наранявания, при главоболие и колики. висока телесна температура); парацетамол безболяващо и понижаващо температурата лекарство); бусколизин омплексно лекува спазми на хранопровода и кардията, спастичен запек, жлъчни кризи, бъбречни колики и повръщане от различен произход); лопедиум (при остра диария); аулин (силно обезболяващо средство) и активен въглен (при леки форми на диария, отравяния и свръхдози, настъпили след прием през устата, спира абсорбцията на токсините от храносмилателно-чревния тракт).

2
Малък фенер

Най-добре се доверете на с
ветодиодът, който има по-дълъг живот от обикновената крушка и хаби по-бавно батериите.

3Молив или химикал

На един уважаващ себе си приключенец винаги му се налага в един или друг момент от своето пътуване. Най-добре помислете за това предварително.

4. Лейкопласт и/или марля

Винаги е добре да сте подготвени за промивка и превързване на повърхностни рани, тъй като не знаете къде какво може да се случи.

5. Презерватив

Освен добре познатия начин на използване, кондомът има и други полезни приложения. Той може да се окаже полезен при херметизиране на различни предмети като кибрит, мобилен телефон, часовник и други. Той може да се използва и като резервоар за спешни случаи, тъй като вместимостта му е около 1 л

6. Запалка и/или кибит

В багажа ви задължително трябва да присъства ако не запалка, то поне кибрит. Всички знаем, че ситуациите, в които ни се налага да запалим огън, обикновено не са за подценяване. Затова по-добре да сме подготвени за тези ситуации.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин