Кралицата на летните романи Елин Хилдебранд се завръща с втори коледен роман - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кралицата на летните романи Елин Хилдебранд се завръща с втори коледен роман
Автор: Peika.bg
Кралицата на летните романи Елин Хилдебранд се завръща с втори коледен роман

Втората книга от поредицата Winter – „Зимна разходка“ – е празнична симфония от любов, ревност и страсти

Читателският свят може и да познава американската писателка Елин Хилдебранд като „кралицата на летните романи“, но със „Зимна улица“ – книга първа от поредицата Winter – тя доказа, че владее също толкова добре и празничните истории!

Точно навреме, за да открие сезона на коледните четива за 2023 г., на пазара се появява романът „Зимна разходка“ – втората книга от завладяващата семейна сага, която ни изпраща в предпразничен Нантъкет, където животът на любимото ни семейство Куин отново ще се преобърне с главата надолу. 

Готови ли сте за най-магичното време в годината? Коледа иде… 

Още една година се е търкулнала и вълшебните коледни дни вече чукат на вратата. Но собственикът на хотел „Зимна улица“ Кели Куин определено се надява този път празниците да му донесат по-малко спиращи дъха изненади. Една Коледа като миналогодишната, която му стовари куп драматични събития – начело с това, че завари жена си Мици да се целува с Дядо Коледа (всъщност неговия вече бивш приятел Джордж) – му стига за цял живот. 

Но когато си част от това шантаво семейство, изненадите винаги са гарантирани и дванадесет месеца по-късно празникът обещава нови предизвикателства… 

Бившата му съпруга, обичаната от цялата страна водеща Маргарет Куин, му е помогнала да спаси хотела в тежките дни, но сега тя самата трябва да оправи бъркотията в личния си живот. Предстои и кръщенето на новото бебе в семейството, но една ненавременна целувка обърква всички приготовления. Абсолютно никой от семейство Куин не е готов за тиха и свята нощ.

А точно когато наближава времето за традиционната за Нантъкет Зимна разходка, най-магичното време от годината се превръща в истински хаос от любов, ревност и силни страсти… Само коледно чудо може да спаси празника на семейство Куин! 

Забавна и трогателна, цветна, многопластова и шантава – така, както само история, излязла изпод перото на Елин Хилдебранд, може да бъде – „Зимна разходка“ е празнична симфония, която ще завладее сърцето и на най-големия Гринч!

Из „Зимна разходка“ на Елин Хилдебранд

ABA

Кралицата на летните романи Елин Хилдебранд се завръща с втори коледен роман

Скот Скайлър го е постигнал! Открил е най-грозния коледен пуловер в целия свят.

Показва го на Ава в кабинета си, след като всички деца и повечето от персонала са си тръгнали от училището. Кара я да си затвори очите, докато го облича. През това време тя усеща, че е угасил осветлението. Скот и Ава имат страстна и сериозна връзка от цяла година, но нещото, за което не са се осмелявали, е да правят секс в училището. През пролетта се целунаха на пейката пред пианото на Ава и това без малко не доведе до... но се въздържаха. В средата на лятото се качиха на училищния 

покрив, за да гледат звездите, и аха-аха да... но се спряха.

– Добре – казва Скот. – Можеш да отвориш очи.

Ава изпищява – наполовина от ужас и наполовина от възторг. Пуловерът е от червена вълна с коледна елха от пухкав бял тюл отпред, украсена с истински лампички, които примигват и святкат. Впечатлението се засилва още повече от извънредно сериозното изражение на Скот, постижимо само за едър и излъчващ авторитет човек като него.

Натаниъл би изглеждал нелепо в такъв пуловер, мисли си Ава. Нещо повече, не би успял да го носи с достойнство и чувство за хумор.Минала е цяла година, а тя още си мисли за Натаниъл. През пролетта той се премести на Мартас Винярд, за да построи къща на остров Чапакуидик за някакви баснословно богати хора. В ясни дни Ава отправя поглед към хоризонта и се пита какво ли прави той там, дали му харесва повече, отколкото на Нантъкет, дали е срещнал местния еквивалент на Ава Куин и дали ще се върне някога.

Тя целува Скот. Той е просто най-добрият, най-искреният, най-прекрасният човек, задето прие да подкрепи плана ѝ за партито тази вечер с надслов „Най-грозен коледен пуловер“. Пуловерът на Ава е жълт с избродиран портрет на Исус отпред. Ръцете на Исус са вдигнати над главата му. На бялата му роба е изписано „Рожденик“. Ава беше много горда с пуловера си... докато не видя този на Скот.

В седем вечерта в петък Ава, Скот и коледуващите им приятели се събират пред „Нашия островен дом“, старческия дом на Нантъкет. Най-добрата приятелка на Ава – Шелби, училищната библиотекарка – сега в напреднала бременност с първото си дете – е там, както и една от гимназиалните учителки по английска литература на име Роксан Оливерия.Роксан или е забравила, или е игнорирала темата на партито „Най-грозен коледен пуловер“, защото носи доста прилепнал червен мохерен пуловер, от който надничат фалшивите ѝ гърди.

Охо, Роксан, възкликва наум Ава.

Роксан Оливерия, наричана Госпожа Ооох от учениците си – като О е изричано подчертано сладострастно, за да маркира „оргазъм“ – е с италиански корени, има разкошна гъста черна коса, маслинен тен и бенка като на София Лорен.

Макар да работи през две училища, Ава е чула немалко клюки за Госпожа Ооох. Госпожа Ооох е претърпяла два развалени годежа и на четиресет години все още е неомъжена. Хлапетата я наричат помежду си Хищницата заради предпочитанието ѝ към по-млади мъже. Беше ходила с шефа на спортния клуб „Нантъкетски момчета и момичета“, когато той бе само на двайсет и седем, а с учениците от горните класове, участващи във футболния отбор, се държи свойски на ръба на приличието.

Ава дръпва Скот настрани.

– Как така Роксан е поканена?

– Аз я поканих – отговаря той.

Забелязва гримасата на Ава и веднага побързва да обясни.

– Натъкнах се на нея в коридора пред басейна и просто го изтърсих, преди да се усетя.

– Тя също ли прави дължини в басейна? – осведомява се Ава.

– Ъъ... да – измънква Скот.

Правенето на дължини в басейна е предпочитаният метод на Скот да поддържа форма. Бил е шампион по плуване по гръб в Университета на Индиана и още държи титлите за щафета там, но това е малко известен факт и тъкмо това Ава обича у него. Само че сега си представя как Скот плува редом с Роксан Оливерия, Госпожа Ооох.

 Дали Скот се възхищава на маховете и обръщането ѝ, или на фалшивите ѝ гърди в банския?

Ава поема дълбоко дъх и си повтаря наум Фа-ла-лала, ла-ла-ла-ла. Както е установила по време на връзката си с Натаниъл, склонна е към ревност. Но сега няма да се поддава на това грозно чувство и да съсипва партито им. Дума да не става

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин