Красотата на България в снимките на Стефи Райтч - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Красотата на България в снимките на Стефи Райтч
Автор: Мария Ангелова

Красотата е в очите на гледащия

Пътуването и фотографията почти винаги вървят ръка за ръка. А когато пътуваш и снимаш с любов из родната си страна, резултатът е невероятен. Както в снимките на фотографката Стефи Райтч (Stefi Raitch).

Със снимките на Стефи можете да попътувате чрез фотоизложбата й “Look around” по време на тазгодишния фестивал WakeЪп! (на родопските поляни над Куклен, Пловдивско). Тя ще представи кадри от пътешествията си из любимата България. Посланието, закодирано в изложбата, е да се огледате, за да видите красотата на страната ни, защото красотата е в очите на гледащия.

Снимките, които ще видите в това интервю, не са показвани до този момент, нито ще бъдат представени на WakeЪп!

Ето какво още сподели Стефи специално за Peika.bg:

ВИЗИТКА:

Казвам се Стефка Райчева на 27 години. Детството си изживях в едно малко и китно родопско селце, а именно - Широка лъка. Когато бях на 14 започнах най-същественото пътуване в живота си. Пътуването в търсене на себе си. Смених няколко града, няколко посоки в обучението си и няколко работни места, но не откривах себе си. Докато един ден любовта ме доведе в София, въпреки нежеланието ми да живея в столицата. Това беше най-хубавото събитие в живота ми! Тогава започнаха чудесата в моя живот. Открих фотографията, започнаха моите пътувания, открих хора като мен. Открих себе си! 

Фотографията за мен в момента е повече хоби отколкото професия, но съм с намерение да продължа с обученията си и един ден да я превърна изцяло в професия. Снимала съм за клиенти с много голямо удоволствие и за мен това е най-добрата работа! 

36073

Добрите кадри са случайност, търсене или... и двете. Някои от кадрите искат предварителна подготовка и чакаш момента. За други кадри извикваш ентусиазирано на шофьора "Спри колата!", слизаш и снимаш. :)

36077

За първи път се срещнах с фотографията... Бях на 15 или 16 години и родителите ми ми подариха лентов фотоапарат за рождения ми ден. Още пазя първата си изщракана лента, само с пейзажи. 

36076

Вдъхновение за снимане откривам в... Природата, тя е толкова удивителна... Такова разнообразие на форми, видове, цветове... и всички те уникални.  

36075

Най-невероятното ми преживяване на път беше... Петият ми полет със самолет. Когато се издигнахме над облаците, видях най-уникалния пейзаж в живота си. Залязващото слънце, уникални цветове, уникален релеф на облаците, лъчите които се прокрадваха и достигаха до земната повърхност. Уникално! 

36072

Бих се връщала отново и отново да снимам... Будапеща, уникален град. Почти един месец там не ми стигна. Има още много какво да се види и да се снима. 

36078

Един мой (снимачен) ден протича така: Зависи къде съм, зависи от идеята, която имам, и нужната подготовка. Вечерта съм заредила батериите, сутринта ставам, преглеждам си раничката и тръгвам. Обикновено вече знам къде отивам и какво ще снимам, но има дни, в които търся, търся нещо интересно за снимане. Вървя по улиците и си намирам интересни детайли по сградите, нещо ново за мен. Намирам си винаги интересни неща, защото където и да си, винаги има накъде да се огледаш и да видиш, а после и да снимаш. 

36070

Когато не снимам, обичам да... подрънквам на Fly Drum. Звук, който те отнася към релакс, медитация и мечти.  

36069

Последния уикенд се оказах в... Е, последният уикенд беше интересен. Обработвах снимки за моите нови проекти. 

За мен фотографията е... Стил на живот.

36079

За мен пътуването е... Откриване на новите и интересни места.  Много обичам новите неща, новите храни, новите преживявания, новите емоции, новите и различни места, новостите са на всякъде.

Пейката с най-хубавата гледка се намира в... В Източни Родопи. 

36071

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин