Леринските острови - кътче девственa природа край Кан (част 1) - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Леринските острови - кътче девственa природа край Кан (част 1)
Автор: Peika.bg
Леринските острови - кътче девственa природа край Кан (част 1)
Снимка: Mark Fischer/Flickr

Леринските острови са пълната противоположност на лъскавия бул. „Ла Кроазет” в Кан, както и на тесните живописни улички в старата част на града, които са изпълнени с туристи.

Те са място за истинско уединение, потънали в спокойствие и девствена зеленина и се намират само на 700 м от брега на френския град.

Архипелагът се състои от два острова – Св. Маргарита и Св. Оноре, които са заобиколени от островчета и рифове, и разделени от тесен канал.

До тях се стига за по-малко от 15 минути с ферибот от пристанището. Изведнъж ще се откъснете от стотиците яхти и пред вас ще се разкрие единствено зеленина и крепостта на Св. Маргарита. Със стъпването на острова пък ще разберете, че велосипедите и тютюнопушенето са забранени навсякъде, а кучетата трябва да са само на каишка.

Леринските острови - кътче девственa природа край Кан (част 1)
Снимка: Mark Fischer/Flickr

Най-добрият начин да разгледате Св. Маргарита е да следвате маркираните пътеки, които ще ви преведат през 140-те хка национална гора с борови и евкалиптови дървета, където можете да прекарате часове.

Крепостта е построена през 1617 г., за да блокира входа на Кан от вражески нападения. Днес там може да видите останки от кораби, потънали край островите, древни оръдия, както и красива колекция от амфори.

Ако пътувате с деца, задължително се отбийте през Музея на морето. Там те ще видят нагледно как римляните са строили жилищата си на острова, по какъв начин са добивали бои за фреските, как търговците са подреждали стоката си в корабите.

Леринските острови - кътче девственa природа край Кан (част 1)
Снимка: Anthony Fino/Flickr

Едно от най-красивите места на Св. Маргарита е езерото в западната част на острова, където морската вода се смесва със сладководни извори. Там може да се видят наистина редки видове птици, някои от които мигриращи. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин