Лондон изгражда панорамен хълм, за да върне посетителите в центъра на града - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лондон изгражда панорамен хълм, за да върне посетителите в центъра на града
Автор: Peika.bg
Лондон изгражда панорамен хълм, за да върне посетителите в центъра на града

Това временно съоръжение ще бъде построено в централната част на Лондон това лято, за да предостави на посетителите на центъра на града нова перспектива към Хайд парк и Мраморната арка.

Проектиран от Джон Наш през 1828 г., Marble Arch е преместен до Corner's Corner от първоначалното му място пред Бъкингамския дворец през 1851 г.

Marble Arch Hill ще бъде 25-метрова структура, която има за цел да предефинира връзката между Оксфорд Стрийт и Хайд Парк, като същевременно дава на посетителите уникални гледки към парка и Мраморната арка. Това се случи, защото градският съвет на Уестминстър иска да създаде нов интерес към района след условията, наложени от пандемията COVID-19.

Лондон изгражда панорамен хълм, за да върне посетителите в центъра на града

Инсталацията е проектирана от MVRDV и се представлява наподобяващ парк пейзаж от трева и дървета. Мраморната арка Хил ще има конструкция на скеле като основа, която ще поддържа слоевете от шперплат и почва, необходими за растежа на горния слой на тревата. Структурата ще бъде адаптирана в стратегически точки, за да побере големи плантатори, които ще бъдат дом на дървета.

Посетителите ще се изкачат до гледката по пътека, която се извива нагоре по южния склон на хълма, след което ще се спуснат в зала в сърцето на хълма, която е издълбано пространство, което ще се използва за събития, изложби, и други събития. Според дизайнерите си инсталацията има за цел да увеличи посетителите в Хайд парк и да го повдигне на ъгъла и да укрепи връзката между Оксфорд Стрийт и парка чрез Мраморната арка.

Лондон изгражда панорамен хълм, за да върне посетителите в центъра на града

„Този ​​проект е прекрасна възможност да дадем тласък на изключително разпознаваемо място в Лондон“, казва партньорът-основател на MVRDV, Уини Маас.

„Това е място, изпълнено с противоречия, и нашият дизайн подчертава това. Добавяйки този ландшафтен елемент, ние правим коментар за градското оформление на Мраморната арка и като разглеждаме историята на сайта, правим коментар за бъдещето на района."

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин