Бронзова статуя на Хари Потър се появи в Лондон - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бронзова статуя на Хари Потър се появи в Лондон
Автор: Peika.bg
Бронзова статуя на Хари Потър се появи в Лондон
Снимка: @wizardingworld

Бронзова статуя, изобразяваща Даниел Радклиф като Хари Потър, се присъедини към пътеката от статуите "Сцени на площада" на площад Лестър в Лондон.

Хари се присъединява към други филмови икони от последните 100 години, като Бъгс Бъни, Мери Попинс, Падингтън и други.

Хари Потър, летящ на своя Nimbus 2000, се присъедини към колекцията от статуи на Лестър Скуеър, които овековечават любими герои от историята на филма. Хари вече е представен наред с други в дисплея "Сцени на площада", като например изображения на Laurel & Hardy, Bugs Bunny, Mary Poppins, Gene Kelly в Singin 'in the Rain, Batman, Paddington, Mr.

Новата статуя представя момента от филма "Хари Потър и философския камък", където Хари изиграва първия си по рода си мач по куидич от Хогуортс срещу Слидерин. Филмът, който празнува 20-годишнината си през следващата година, уместно проведе световната си премиера на площад Лестър през 2001 година.

Последното попълнение на „Сцени на площада“ бе представено на площад „Лестър“ на социално дистанцирана церемония с водещия Алекс Зейн. Раздел Хари Потър също ще бъде добавен към 30-минутната аудио обиколка на пътеката, организирана също от Алекс Зейн, която служи като удобен съпровод на дисплея. Аудио турнето, достъпно на различни платформи за стрийминг, включва филмови клипове, любопитни факти и още за всяка представена статуя на филм.

Бронзова статуя на Хари Потър се появи в Лондон
Снимка: pixabay

Говорейки за най-новата статуя на площада, Зейн казва: "Хари Потър донесе толкова много радост на феновете по целия свят и много като мен са израснали с него, така че е фантастично, че той заема подобаващото си място тук на площад Лестър, където аз бях късметлия да бъда домакин на последната премиера на поредицата. Не се сещам за по-достойно допълнение към „Сцени на площада"."

Разкриването на летящия Хари се разкрива в навечерието на поредното тържество на Куидич: предстоящата книга, Илюстративно издание „Куидич през вековете“, издадена на твърди корици на 6 октомври от Bloomsbury във Великобритания и Scholastic в САЩ. Илюстрирана от художника Емили Гравет, книгата включва нови рисунки, допълващи учебника от Хогуортс, публикуван през 2001 г., написан от JK Rowling като измисления писател по куидич Kennilworthy Whisp, в помощ на Comic Relief и сега Lumos. 

Функцията „Сцени на площада“ ще остане в сърцето на площад „Лестър“ поне до юли 2023 г., така че има достатъчно време да посетите и да се потопите в духа на филмовата история. Хари Потър и неговият Nimbus 2000 ще заемат гордо място на северната тераса на площад Лестър пред кино Cineworld. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин