Магическите бели нощи на Санкт Петербург - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Магическите бели нощи на Санкт Петербург
Автор: Албена Пехливанова

Има нещо прекрасно през летните месеци в Санкт Петербург – слънцето не залязва съвсем. Северната руска столица е толкова на север, че в продължение на седмици има буквално 24 часа естествена дневна светлина.

Ако не сте от коренните жители на Санкт Петербург, среднощното слънце от края на май до края на юли може да ви обърка – усещането е сякаш времето е спряло и целият град е омагьосан. Истината е, че Белите нощи са най-доброто време за екскурзия до Санкт Петербург – със светлината ще свикнете бързо, а сетивата ви ще са изострени и готови да поемат повече красота.

Санкт Петербург е основан от цар Петър I, според една от легендите с думите: „Какво толкова, да си построим град!“. Запазени са многобройни сгради в класически и бароков стил, оцелели въпреки комунистическите виждания за изящество и стил.

Тук е едновременно впечатляващият и малко страховит с огромните си размери Ермитаж – пазител на една от най-богатите колекции с изкуство в света). Тук е Мариинският театър, където са били премиерите на оперните и балетните представления на имена като Чайковски и Римски-Корсаков. Тук са подвижните мостове над река Нева, които се вдигат всяка вечер пред погледите на хиляди туристи, за да пуснат речния трафик.

Всички тези места оживяват по време на Белите нощи. И местните хора, и посетителите на града се включват в десетките концерти, фестивали и представления късно вечер или нощем. Нощта на музеите в Санкт Петербург е преживяване, различно от това във всеки друг град, заради дневната светлина по време на цялата „нощ“.

Макар липсата на мрак да обърква биологичния часовник на човека, истината е, че заради еуфорията през първите дни почти няма да чувствате умора и нужда да спите! Може би все пак Санкт Петебург наистина е омагьосан!

Вече ви се ходи в Санкт Петербург? Вижте най-добрите оферти за пътуване до Санкт Петербург!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин