Магията на коледния базар в Нюрнберг - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Магията на коледния базар в Нюрнберг
Автор: Peika.bg

Наближава онова време от годината, когато е преброен всеки ден, оставащ до Коледа.

Има аромати и звуци, които напомнят за Коледата и нищо друго. Комбинацията от канела, карамфил, греяно вино и портокали, както и редиците със захаросани ябълки, блещукащите цветни лампички и лъскавите стъклени играчки – това е Коледа! А едно от най-прекрасните места, където можете да я преживеете, са коледните базари в Германия. Този в Нюрнберг със сигурност ще ви хареса (Christkindlesmarkt). Той е истинско празнично село от червено-бели къщички, където няма как да не прихванете поне частичка от коледната магия.

Както на всеки коледен базар, и тук ще откриете ръчно изработени дървени украшения за елха, стъклени играчки, подаръци, вкусотии, въртележки и най-важното – греяно вино с подправки и плодове, за да се сгреете в лютата германска зима.

На нюрнбергския коледен базар си има и специален герой – Кристкинд. Това е русо детенце, което прочита тържествено приветствие от върха на църквата Света Богородица, високо над централния площад на стария град в Нюрнберг. Това се случва всяка година точно в 17:30 часа в петък преди първата от последните 4 недели преди Коледа.

В коледното село има и безброй забавления за деца.

През 2014 г. коледният базар в Нюрнберг ще можете да посетите от 28 ноември до 24 декември. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин